Cate ceva despre cocos

Iti spun sincer ca in copilarie mea exista doar ideea de fulgi de cocos sau nuca de cocos. Era dubios dar destul de greu de gasit. Totusi ma bucur sa am evoluat foarte mult si acum nuca de cocos, uleiul de cocos si cocosul in general, a ajuns sa fie tot mai prezent in viata noastra. Iti spun sincer ca pur si simplu nu ma asteptam ca de la simpli fulgi de cocos sa ajungem la unt de cocos si nu numai.

Imi aduc aminte de prajitura tavalita ( nu am apucat sa fac dar candva voi reusi ) aceasta este prajitura care mi-a indulcit copilaria, si atunci am auzit prima data de fulgi de cocos. Acum dupa atata timp am inceput sa cred am trait in padure, pentru ca nu ma asteptam sa aflu de ulei de cocos, apa de cocos sau lapte de cocos. De prima si de ultima am auzit recent, pentru ca am inceput sa ma uit la diferite emisiuni culinare.

Nu cred ca as folosi ulei de cocos sau lapte de cocos in alimentatie, dar chiar si asa as gusta mancare sau prajituri realizate cu ele. Despre uleiul de cocos mai stiu ca poate fi utilizat in cosmetica, pentru ca are foarte multe beneficii.  Recent am auzit ca uleiul de cocos este bun si pentru albirea danturii, nu stiu daca este adevarat sau doar un mit, totusi daca vreodata il voi incerca te voi tine la curent.

Despre apa de cocos nu ma auzit nimic, dar sunt sigura ca internetul plin de informatii despre ea, despre cum se foloseste si pentru ca dupa o simpla cautare poti afla o multime de lucruri, nu are sens sa vorbesc despre ea, mai ales ca eu personal nu am vazut-o si nici nu am folosit-o.

Printre cautari am dat de apa de cocos de la Green Boutique, aici am descoperit ca pretul unui litru de apa este de 26 de lei, tot aici vei gasi si informatii despre proprietatiile ei.

Nu vreau sa o mai lungesc, dar vreau sa te invit sa imi spui daca tu ai folosit apa de cocos sau orice derivat de-al ei, dar fara cel al fulgilor de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *