Dezvoltarea personala – cum te ajuta in viata de zi cu zi?

Cum ne putem redescoperi personalitatea daca nu prin dezvoltarea continua si analizarea sincera a caracterului nostru? Pentru asta trebuie sa ne dam interesul zi de zi sa crestem, dar ca bunatate, dorinta de a ajuta si de a ierta pe cei care ne inconjoara si mai ales pe noi insine.

La ce se refera de fapt conceptul de dezvoltare personala? Cred ca deja nu mai este o alaturare necunoscuta de cuvinte pentru cei mai multi dintre noi. In mod deosebit pentru femei, acestea sunt intelese si chiar puse in practica, lucru ce nu poate fi decat multumitor.

Vorbim despre modul in care fiecare poate regasi calea catre sine, sa ne analizeze si sa isi priveasca interiorul pentru a reveni asupra aspectelor nemultumitoare din viata sa. Atunci cand ne cunoastem cu adevarat, descoperim si modul in care putem evolua pe toate planurile, atat cel personal, cat si profesional.

Oricine trebuie sa dobandeasca mai intai de toate o incredere in propriile forte de neclintit, precum si sa treaca printr-o constientizare a puterii pe care o are in ceea ce priveste luarea unor decizii si luarea unor masuri.

Spre exemplu, in SUA subiectul legat de dezvoltare personala este unul care a castigat tot mai mult teren, reprezentand un aspect ce a revolutionat industria cartilor. Chiar si in tara la noi acest gen de titluri a inceput sa devina printre preferatele cititorilor. Realitatea este ca marea majoritate ofera rezultate odata ce sunt puse in aplicare.

Am mentionat la inceput despre iertare si dobandirea acesteia. Prea putini constientizeaza cat de importanta, si in acelasi timp benefica, poate fi aceasta pentru o viata linistita si de durata. Iti prezint in randurile ce urmeaza cateva informatii cu privire la acest subiect, putand concluziona personal care sunt efectele pe care aceasta le are si in legatura cu dezvoltarea personala.

Spre exemplu, nu toti dintre noi simtim o placere sau o satisfactie aparte atunci cand daruim cadouri. Vine mai mult ca o datorie pentru ca…si noi am primit, nu e asa? Este important sa nu pierdem din vedere ceva, si anume ca generozitatea vine ca un act de bunavointa si – se pare – aceasta ne ajuta sa traim mai linistiti, mai impliniti. Pana la urma am oferit cuiva un motiv pentru care sa zambeasca sau i-am acoperit o anumita lipsa.

Te numeri printre persoanele pentru care nu se iveste parca nici o ocazie de a ajuta? Ei bine, in acest caz poti sa o cauti personal. Exista atat de multe centre in care poti ajuta oferindu-te voluntar. Cazuri sociale in care ajutorul tau este binevenit sunt nenumarate.

Te-ai gandit vreodata cat de multi sunt cei care nu beneficiaza de conditii de viata ca ale tale, fiind acestea si modeste? De fiecare data cand gatesti in plus, nu te grabi sa arunci la gunoi mancarea ramasa. O poti depozita intr-o caserola pe care nu o mai folosesti si sa o oferi cuiva care are nevoie de aceasta. In orice caz, daca vrei cu adevarat sa ajuti, gasesti intotdeauna un mod de a face asta.

De cele mai multe ori doar intentia conteaza. Trebuie sa fii un exemplu pentru ceilalti si sa le arati ca SE POATE, chiar daca anumite lucruri par imposibil de realizat. Acest aspect, alaturi de toate cele mentionate mai sus, reprezinta un mod prin care fiecare se poate dezvolta din punct de vedere personal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *