Stirile macabre si salvatorul providential

Nu pot uita ziua aceea, dar scriu pentru voi, cei care treceti prin aceeasi experienta nefasta prin care am trecut eu. Fiindca aveam de acum doi copii: unul la scoala, iar altul de doi anisori, am facut consiliu de familie si sotul s-a oferit sa plece la munca in strainatate. Pentru amandoi era greu, mai ales ca nu statuseram niciodata despartiti, dar am acceptat sa ne sacrificam pentru copii. Doream sa ne cumparam un apartament, sa nu mai stam cu chirie, nici la parinti.
Mi-amintesc si acum cate lacrimi am varsat in ziua plecarii. El s-a intors din drum sa ne imbratiseze strans. Parca am avut cu totii o presimtire. Ajuns acolo, imi telefona zilnic si vorbeam in fata camerei in fiecare seara. Dar intr-o zi, cand din obisnuinta ma uitam la stiri, linistea mea avea sa se prabuseasca pentru totdeauna.
“Un roman venit aici de trei zile, care si-a lasat in tara sotia si cei doi copii a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni.” Poza lui era indoliata. M-am prabusit in genunchi pe covor, apoi m-a sunat cel mai bun prieten de familie:
-Condoleante! Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste asta. Suntem alaturi de tine, nu te lasam singura.
-Va trebui sa plec sa-l aduc in tara. Nu-l pot lasa acolo sa nu aiba copiii un mormant pe care sa-l ingrijeasca dupa ce eu nu voi mai fi!
-Apeleaza la https://www.funerarenicolas.ro/! Ei fac tot ceea ce este necesar pentru repatriere din Olanda. Gandeste-te ca tu nu stii olandeza, in timp ce ai au traducatori! In plus se ocupa de acte, de transportul legalizat, de toaletarea decedatului si de manipularea sicirului. Ti-l vor aduce la timp in tara si frumos, la fel de frumos cum a plecat!
Eram bulversata cand am intrat pe site. Imi era frica, groaznic de frica. Singura sa cresc si sa educ doi copii si sa fac tot ceea ce merita un sot bun, care a murit sa-si salveze familia!
Nu credeam sa primesc un spijin providential de la Funerarenicolas.ro. Consilierul m-a ascultat cu atentie, pana am avut taria sa ma opresc din plans si sa pot vorbi coerent. Apoi m-a imbarbatat si m-au informat cu privire la toate formalitatile:
-tot ce aveam de facut era sa semnez contractul si sa le pasez sarcinile legate de adusul sotului meu in tara, de transportul si depunerea la capela si sa fiu acolo la timp, sa-l primesc.
-ei faceau rost de toate actele, atat de dosarul repatrierii din Olanda, cat si de actele necesare inmormantarii pe teritoriul Romaniei
-ei il spalau, il tundeau, imbracau si imbalsamau. I-am rugat sa stearga urmele loviturilor de pe chipul sau iubitor si frumos si mi-au promis ca asa vor face. M-au asigurat ca imbalsamarea facuta de profesionisti va fi eficienta, iar cei doi soferi (fiindca drumul este lung) profesionisti, cu inalta tinuta morala, astfel ca dragul meu va fi adus decent acasa.
I-am rugat sa aiba haine bune si frumoase si sicrie de calitate, iar ei m-au asigurat de acest lucru.
De ziua inmormantarii, mi-aduc aminte ca prin vis. Imaginile se amesteca fiindca era prea multa durere in sufletul meu, stiu doar ca ajutorul celor de la pompe funebre a fost providential!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *