Alegerea unui UPS pentru centrala termica

 

Pentru functionarea optima a centralei termice, trebuie sa faci mici eforturi care te vor ajuta pe termen lung. Exista diverse dispozitive care pot sa prelungeasca durata de viata a centralelor termice, cum ar fi stabilizatoare de tensiune sau UPS-uri pentru centrale termice, iar un exemplu de astfel de UPS este un model de la Cyber Power, gasesti modelul CPS600E la pret bun in magazinul online E-acumulatori. Acest model este foarte popular, dar mai exista si altele care sunt de calitate.

De ce sa iti cumperi un UPS? Imagineaza-ti ca se intrerupe curentul iarna, cand e ger afara, adica exact cand ai mai mare nevoie ca centrala sa functioneze optim. Daca vrei sa eviti oprirea centralei, ai nevoie de un UPS pentru centrale termice. Caldura din camere nu e singurul lucru pe care il poti pierde cand au loc pene de curent. Exista un risc de defectare a centralei. Sa vedem cum alegi un astfel de UPS.

Am mentionat acest model pentru ca este perfect pentru utilizarea impreuna cu centrala termica, dar el functioneaza la fel de bine si pentru aparate de aer conditionat, sisteme audio-video, sau alte aparate electronice. Cand alegi un UPS pentru centrale termice, conteaza ce tip de centrala ai, pe lemne sau una conventionala. Pentru centralele cu lemne, doar modelele cu tensiune sinusoidala pura sunt compatibile.

In general, exista trei tipuri majore de dispozitive UPS. Cea mai ieftina categorie este cea offline, apoi mai avem categoriile online si line-interactive. Ce vei alege depinde de bugetul tau, dar si de nivelul de protectie de care ai nevoie. Cel mai limitat din punct de vedere al protectiei oferite este tipul offline. Acest dispozitiv este capabil sa furnizeze energie in cazul unei pene de curent, insa cam atat, pentru ca el nu poate stabiliza tensiunea. Daca sunt fluctuatii pe retea, acestea nu vor fi atenuate.

Un UPS line-interactive poate furniza o tensiune constanta indiferent de fluctuatiile de la intrare. Pretul pentru aceste aparate este unul mediu. UPS-urile online sunt cele care ofera utilizatorului un grad de protectie ridicat. Orice variatie a tensiunii sau frecventei sunt eliminate din start. Este recomandat sa cumperi un UPS cu baterie, dar poti sa cumperi bateria si separat.

Un comentariu la „Alegerea unui UPS pentru centrala termica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *