Clar de femeie – Romain Gary – Recenzie

Acum ceva timp am gasit in birou o carte, am intrebat in stanga si-n dreapta daca apartine cuiva, si pentru ca numeni nu mi-a raspuns, am luat-o acasa. Am inceput sa o citesc inca din prima seara, recunosc ca este putin mai dificiala, dar pana la urma am inteles despre ce este vorba.

Actiunea se petrece in Franta, intr-o singura noapte. Michel o loveste accidental de Lydia cu portiera taxiului din care cobora. Incearca sa se scuze si ajung astfel sa bea o cafea unde il intalnesc pe Senor Galba, un dresor de caini, care avea in fiecare seara spectacol la Clapsy’s, un spectacol de dresaj intre un cimpanzeu si un pudel roz, acestea fiind dresati sa danseze Passo Doble. 

Lydia ii da adresa sa, si printr-o simpla intamplare Michel ajunge in apartamentul ei. Totul se petrece repede, pe fuga, ca intr-un final amandoi se indeparteze. In noaptea in care acestea ajunge la Clapsy’s isi suna buna prieten care il mustrulieste ca a disparut atata de mult timp.

Pe parcursul intamplarilor aflam lucruri interesante despre amandoi, Lydia si Michel, dar aceste aspecte te las sa le descoperit singur.  Totusi trebuie sa iti spun ca Michel ajunge sa-l intalneasca pe sotul Lydiei si Lydia ajunge sa aduca flori la moartea lui Yannik. Dupa ce crunta despartiere, amandoi decid sa plece departe de Paris, undeva unde o vor lua de la inceput, dar pentru a face asta, personajul nostru Michel, trebuie sa isi recupereze bagajul de calatorie.

Ajunge la hotel unde descopera cu Matto Gatto a murit si Senoer Galba la fel, isi recupereaza bagajul si pleaca, pentru ca in fata hotelului il astepta Lydia. Cand se intorce descopera cu stupoera de masina Lydiei disparuse, asa ca de indreapta cu un taxiul la apartamentul ei. Aici afla motivul pentru ca aceasta plecase din fata hotelului.

O carte putin dificial, pe care nu o poti citi printre randuri, pentru ca vei pierde cu usurinta firul actiuni. Iti spun sincer ca ma asteptam la un altfel de roman, dar ma bucur ca am ajuns la final si am descoperit intreaga poveste.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *