Turist in orasul meu

Faptul ca locuiesc in capitala nu mai este un secret, dar iti spun sincer ca rutina dauneaza. Nu spun asta fara motiv, cu pentru faptul ca ajungand sa mergi pe principiul munca-casa si viceversa nu mai observi schimbarile din jurul tau.

Aici nu vorbesc de faptul ca s-a deschis un magazin nou la colt de strada, sau ca se va deschide un alt supermarket in zona ta, pentru ca oarecum asta sunt previzibile si le observam in rutina noastra zilnica. Eu vorbesc de schimbari majore, de modernizari ce ai loc zilnic, dar de care noi nu stim absolut nimic. Recent am fost prin oras, am vizitat diferite locatii, cu treaba nu pur si simplu. Daca ar fi fost dupa mine sigur nu as fi ajuns sa le vad.

Iau ca exemplu Piata Presei Libere, zona cand strabaduta la pas, destul de des, acum in schimb dupa aproape 8 ani de cand nu am mai fost in zona totul s-a schimbat.

Stiam candva un pasaj pietonal, acum a disparut, lasand loc unei minunate zone verde, dar si semafoarelor menite sa fluidizeze traficul, dar si sa permita pietonilor sa treaca in siguranta.

O alta zona despre care nu stiam nimic este Pantelimon, care pentru mine insemna zona gri a capitalei, unde toate lucrurile rele se intampla, dar spre uimirea mea nu este asa, sau cel putin nu pare asa din exterior si daca treci doar in vizita.

Nu ma asteptam sa raman asa de marcata de cat de mult se schimba totul in jurul nostru, pur si simplu ideea de oras intr-o continua miscare se aplica cu exactitate aici. Iti spun sincer ca asa ma simt in orasul in care am crescut, orasul despre care candva afirmam ca-l cunosc. Ei bine draga mea, m-am inselat, nu-l cunosc deloc, dar pot spune ca traiesc intr-un oras frumos, aglomerat dar frumos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *