Cum sa platesti ratele restante la casa

Aluneca pe strazi rusinat ca o umbra si se temea sa nu vina cineva si sa-i strige:
-Te plimbi napasator pe strada, iar copiii si sotia vor fi evacuati in curand!
I se parea ca se uita lumea crucis la el fiindca ii rasufla gandurile si striga ceea ce gandeste. Nu! Nu se poate sa fi urlat tare ceea ce-l chinuieste in gand:
-De unde sa iau eu, lume, bani sa-mi achit ratele restante la casa ca m-au dat in somaj?
“Un lucru este cert, trebuie sa resist si sa nu innebunesc!”
Asculta ca un hot tot ce vorbeau oamenii pe strada dorind sa fure o idee sau sa se consoleze ca mai exista cineva in situatia lui, cand a auzit informatia salvatoare:
-Am gasit, am gasit ce cautam, locuri de munca Germania pe Vijobs! Da, draga mea, vom scapa de evacuare si de debransari de la electricitate si gaze.
Zambi pentru prima data in ultimele 5 luni, cu toate ca se simtea ca un hot. Sa ajunga el sa traga cu urechea si sa fure ideile oamenilor? Dar nu era platforma facuta pentru cei aflati in nevoie? Pentru cei care vor sa se salveze cu bratele de neajunsuri, de restante si de penalizari? Ce bine ca exista un loc unde gasesi oferte cu locuri de munca in Germania, angajatorii nemti fiind cei mai seriosi! De cand dorea el o experienta noua, cu alti angajatori si cu alte salarii. Intelegea sa se sacrifice cat era necesar, numai sa-i stie pe ai sai la adapost: intr-o locuinta linistita, confortabila, cu facturile si ratele la zi, cu tot ceea ce au nevoie pe masa!
Cert este ca s-a intors acasa linistit ca un copil care se trezeste dupa ce a adormit plangand. A baut o cafea, s-a asezat tacticos la birou, fara sa mai aprinda tigara si a inceput sa caute. Germania conducea in topul tarilor europene cu cele mai multe locuri de munca si tot aici se ofereau cele mai multe bonusuri la angajare si oportunitati dupa aceea. Tot ce citea era mai promitator decat crezuse:
-in constructii se faceau angajari pentru o perioada nelimitata de timp
-anumite firme ofereau prime de instalare pe post si de relocare, deci nu ar fi trebuit sa se imprumute pentru transport (adevarul este ca nici nu stia de unde…)
-nu se percepeau taxe sau comisioane, aspecte care demonstrau ca angajatorul este foarte serios
-se oferea si cazare si o masa gratuita, iar orele suplimentare erau platite
-salariul de peste 2500 de euro ii permitea sa-si achite datoriile sa asigure supraviatuirea decenta a familiei si a sa
-in timp, putea avansa, iar salariul ii crestea
-urma sa primeasca burse si alocatii pentru copii lui dragi, care niciodata nu-l facusera de ras la scoala, fiindca luau mereu premii
-concediul platit il va petrece cu familia, poate in prima vacanta, undeva la un hotel sau pensiune, fara griji.
Visul frumos a inceput pe platforma Vijobs, cu locuri de munca in strainatate fara comision si cu angajarea la o firma ce-si stimuleaza angajatorii din Germania.

Un comentariu la „Cum sa platesti ratele restante la casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *