Mai bine ma inscriu la cursuri engleza, decat sa ratez excursia!

Sunt directoarea unui mare liceu din Craiova si am obtinut functia prin concurs, nefiind numita politic. Orgoliul meu se manifesta rational, adica nu apelez la colegi pentru rezolvarea unor probleme personale ca sa pot fi dreapta cu toata lumea si sa nu ma simt obligata. De curand am pus la punct un proiect, schimb de experienta cu un liceu din Turcia, iar acolo se vorbeste engleza. Fiind profesoara de fizica, va dati seama ca nu stiu decat sa salut si sa ma prezint in engleza.
Of, m-au intrecut pana si elevii din clasa a IX-a si stiti ce prejudecati legate de profesor circula in Romania (profesorul trebuie sa le stie pe toate), iar directorul trebuie sa fie mai bun decat toti profesorii.
Peste trei luni vom merge in Turcia, fiindca si ei ne-au vizitat liceul si am fost gazede bune. Am avut permanent nevoie de translator, desi ar fi fost minunat sa pot comunica in engleza cu ei. Parca si aud soptindu-se pe culoarele institutiei:”Ce directoare este, daca nu stie limbi straine?”
Dar nu mai stau cu mainile in san! Am invatat de mi-am luat gradele, sa iau concursul de directori, sa-mi iau permis, pot sa fac si cursuri engleza adulti in niciun caz cu profesorii din scoala, din doua motive:
-sa nu ma simt obligata fata de ei si sa dau loc unor zvonuri si barfe legate de corectitudinea mea
-sa nu-mi vada stangaciile si sa rada de ele.
Englishconnection pune la dispozitia celor dispusi sa invete limba lui Shakespeare profesori nativi de limba engleza, asa ca nu va mai fi nimic de corectat la pronuntia si accentul meu! Cursurile de engleza vor fi adaptata nevoilor mele, iar eu doresc sa pot discuta despre invatamantul national in context European si international, traditiile si valorile romanesti si sa fiu capabila sa inteleg ceea ce imi spun oaspetii. Avand in vedere ca peste 3 luni voi fi prezenta pe pietele turcesti si voi negocia sa ma intorc si cu daruri pentru cei dragi, vreau cursuri intensive, cat mai multe ore pe saptamana in timpul meu liber.
Voi invata engleza sa nu ratez excursia din Turcia sis a nu ma mai intreaca elevii!
Experienta profesorilor de aici isi spune cuvantul fiindca organizarea este ireprosabila si apar aspecte noi, pe care nu le intalnesti in nicio alta institutie, de pilda:
-cursuri de la distante, online
-deplasarea in tari vorbitoare de engleza asigurata de institutie pentru a stapani engleza la perfectie.
Hotararea mea a fost influentata de cei 30 de ani de experieta ai profesorilor de aici, dar si de evaluarile superlative ale cursantilor si cunoscutilor.
Iata ce mi-a marturisit una dintre cele mai bune prietene, medicul I.B.
-Nu puteam sa ma inscriu la doctorat sau sa am succes in activitatea de cercetare, desi descoperisem lucruri noi, fiindca nu stapanaeam bine limba engleza. In cadrul congreselor si simpozioanelor mi se punea la dispozitie traducator, dar uneori simteam dupa cum inghitea in sec si se inrosea ca nu este stapan pe situatie si ca improvizeaza. In plus aveam nevoie sa traduc din revistele medicale, iar dupa ce am urmat cursurile, am reusit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *