Tot ce trebuie sa stii despre salopetele elegante

Stiai ca prima salopeta a aparut in jurul anului 1919? Destinatia sa nu era una tocmai legata de fashion caci a fost creata special pentru aviatori, parasutisti si piloti de curse. De asemenea, o astfel de tinuta, a fost ulterior adoptata la scara larga de catre sportivi, avand acel efect practic. Din sfera salopetelor de dama, Elsa Schiaparelli a fost cea care a introdus astfel de tinute in randul articolelor vestimentare de dorit.

Devenite populare incepand cu anii 50, salopetele au la momentul actual diverse modele adoptate. Sunt versatile si cunoscute in mod deosebit pentru efectul de alungire creat. Asadar, nu sunt de ignorat, au potential si pot ocupa un loc special in garderoba unei femei. Iata ce aspecte ar trebui luate in considerare de doritoare:

  • Pot fi cu succes inlocuitoarele pentru rochii de seara. O tinuta de gala, de seara pentru un eveniment elegant nu trebuie sa insemne numai o rochie si aceea lunga. Asadar, iesi din tipare cu o astfel de tinuta din gama de salopete dama elegante.
  • Pentru ca o salopeta sa aiba efect scontat, conteaza foarte mult proportiile corpului. Desi se pot gasi alternative si variatii de croi, persoanele supraponderale par sa arate usor caraghios purtand o salopeta.
  • Sunt ideale pentru sezonul rece, insa nu este un criteriu de selectie. Se pot alege ca tinute potrivite si pentru serile de mai, cat si pentru cele de noiembrie. Eleganta nu cunoaste delimitari de acest gen.
  • Accesorizarea atenta este ceea ce astfel de tinute cer. O salopeta s-ar putea sa fie cea care impune ca accesoriile sa nu mai fie necesare. In functie si de croi se vor alege sau nu mici detalii de completare.
  • Talia nu este singura pusa in evidenta prin purtarea unei salopete. De fapt, aceasta parte a corpului poate fi usor mascata. Conteaza ce tip de silueta este si ce tip de salopeta se potriveste. Spre exemplu, sunt unele salopete precum cele de la DyFashion ce ofera senzatia ca tinuta este compusa din doua piese distincte; pantalonul este mai larg, de o anumita nuanta si in contrast cu partea de sus. Ineditul vine si din faptul ca nu tradeaza a fi o unitate acolo.
  • O salopeta poate fi la fel de bine considerata tinuta pretentioasa cand se pune accent pe elemente ce o scot din sfera anonimatului si a simplismului. Este un aspect usor versatil aici intrucat gusturile nu se discuta. Sunt voci care spun ca de vreme ce se pune accent pe silueta din cap pana in picioare, este de evitat a iesi in evidenta si prin materiale sau design-uri indraznete. In orice caz, poti fi al fel de bine seducatoare intr-o salopeta simpla, mulata, monocromatica, precum si atunci cand porti o salopeta cu insertii de dantela sau franjuri spre exemplu.

In fond, purtarea unei salopete impune in mare parte aceleasi preocupari estetice ca si in cazurile altor tinute. In primul rand tine de potrivirea stilului cu evenimentul la care se va participa, pentru ca mai apoi sa se faca corelatia cu tipul de silueta si ce este avantajos de purtat din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *