Xylitor, inlocuitorul zaharului

Stiu sigur ca pana acum ai vazut la televizor sau macar ai auzit expresia: pentru o viata sanatoasa evitati consumul de sare, zahar si alcool. Acum vin eu si te intreb, ce faci daca nu poti? Iti spun sincer ca eu am ajuns la concluzia ca tot ce consum contine zahar, nu-i asa?

Stiu ca exista zaharina, si alte inlocuitoare se zahar dar cat sunt de naturale? Cred cu tarie ca traim intr-o lume in care totul este procesat, in care orice aliment consumat este procesat si mai putin bio.  Totusi trebuie sa iti spun si ca pentru zahar am gasit un inlocuitor.

Nu mai stiu exact unde am auzit prima data de xylitol. Aceasta este denumirea indulcitorului, pentru ca asta este defapt, un indulcitor. Il mai poti gasi si dupa expresia indulcitor xilitol.

De unde poti achizitiona xylitol?

M-am informat putin si am aflat ca este destul de ok, ca are o treime din caloriile pe care le are zaharul, ca nu se caramelizeaza, si nici nu contine conservanti sau substante alergenice

Iti spun sincer ca pe mine m-a facut curioasa, si pentru ca vreau sa scad drastic consumul de zahar ma gandesc serios la  achititionarea unui indulcitor.

Xilitol sau  xilit  acestea sunt doua denumiri comune pentru acest indulcitor, il poti gaei pe planteea.ro, eu aici l-am gasit si iti spun sincer ca planuiesc sa-l cumpar.

Iti spun sincer ca nu stiam de existenta lui, si nici cum arata, dar ma bucur ca l-am gasit pe planteea.ro si ca il pot gasi cu diferite gramaje si implicit la diferite preturi. Astfel nu esti obligata sa cumperi o cantitate foarte mare si daca te nu te intelegi cu el, sa regreti ca l-ai cumparat. Poti achizitiona o cantitate mai mica, si daca este asa cum ti-ai imaginat, si iti place, poti cumpara un pachet mai mare.

Spune-mi te eog ce parere ai despre produsele menite sa inlocuiasca diferite alimente? Eu stiu deja ca sunt cateva deja cunoscute dar recunosc ca niciunul nu m-a facut sa vreau sa-l cumpar cum m-a facut acesta. In fine daca l-ai consumat, te rog sa imi spui parerea ta despre el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *