Caror componente auto trebuie sa le acorzi o importanta deosebita?

Intretinerea auto este modalitatea prin care se prelungeste durata de utilizare a autovehiculului precum si a pieselor aflate in componenta acestuia. Pentru a putea realiza o intretine cat mai adecvata este necesara detinerea unuia dintre urmatoarele tipuri de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare. Pentru ca detinerea unui autovehicul sa nu fie o corvoada din punct de vedere financiar, iata care sunt cateva dintre componentele auto ce trebuie tratate cu maxima atentie:

  • Bateria masinii este una dintre cele mai importante componente din cadrul unei masini deoarece aceasta ofera energia electrica necesara pornirii masinii. Pentru a te bucura o perioada cat mai lunga de bateria masinii, aceasta nu trebuie exploatata necorespunzator. Ce inseamna acest lucru? Adica nu trebuie sa utilizezi luminile, radioul, aerul conditionat, caldura sau alti consumatori de energie electrica fara a avea motorul pornit. De asemenea, periodic este recomandata efectuarea unui drum mai lung pentru a da posibilitatea bateriei sa se incarce cat mai mult.
  • Avand in vedere ca sistemul de franare este unul dintre cele mai utilizate sisteme ce se afla in componenta autovehiculului, acest sistem trebuie monitorizat cu maxima atentie. Evitarea franarilor bruste, mentinerea lichidului de frana la nivel optim precum si inlocuirea pieselor ce se uzeaza sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a amana o perioada cat mai lunga de timp interventiile majore asupra sistemului de franare.
  • Pragurile masinii este o alta componenta ce trebuie intretinuta cu atentie deoarece aceasta piesa este predispusa la deteriorare. Pentru a amana cat mai mult timp acest lucru, mentine curate pragurile masinii si evita pe cat posibil gropile si gurile de canal deoarece si acestea scurteaza durata de utilizare a pragurilor.
  • Suspensia masinii este o alta componenta predispusa la deteriorare prematura motiv pentru care si aceasta piesa trebuie tratata cu foarte mare atentie. Ca si in cazul de mai sus, evitarea gropilor, a gurilor de canal este modalitatea prin care durata de utilizare a suspensiilor poate fi marita.

In concluzie, pentru a nu fi nevoit sa dai multi bani pentru utilizarea masinii trebuie sa inveti ca aceasta trebuie tratata cu maxima atentie si ca are nevoie de revizii periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *