Postul implica avantaje dar si riscuri pentru sanatate

Exista diferite motive pentru care oamenii tin temporar post. Sunt unele persoane care tin pentru a slabi, altele considera ca este mult mai bine pentru sanatate si sunt si cei carora postul le este recomandat de religia practicata. Postul implica mai multe avantaje insa nu este lipsit de riscuri.

Primele riscuri provin de la clasicele produse de post care au suferit modificari considerabile de-a lungul timpului. Se recomanda utilizarea produselor de post sanatoase si chiar bio si evitarea produselor foarte procesate sau a imitatiilor.

Cercetarile facute pe animale, sau mai rar chiar pe oameni, arata ca nivelul mai mic de calorii consumate, mai exact cu pana la 40 de procente mai mic decat in conditii normale, va scadea riscul de aparitie a efectiunilor asociate cu batranetea sau cancerul si astfel va creste speranta de viata. Acestea sunt principalele avantaje semnificative ale postului sustin expertii.

Un post periodic va scadea si nevlul de glucoza din sange iar sensibilitatea organismului la insulina se imbunatateste si oamenii vor avea nevoie de o cantitate mai mica de insulina ceea ce se va traduce in efectul benefic pentru afectiunilor cardio vasculare.

Postul pentru a slabi este foarte des intalnit. Un regim cu un numar redus de calorii sau un regim bazat pe lichide va permite o scadere in greutate semnificativa intr-un timp scurt. Este dificil sa se pastreze greutatea la care s-a ajuns in urma postului. In cele mai multe cazuri, kilogramele pierdute vor reveni rapid in numar mult mai mare decat inaintea regimului.

Pierderea kilogramelor suplimentare in timpul perioadelor de post se va datora in general pierderii cantitatii de apa din tesuturile musculare, iar tesuturile adipoase raman in general intacte. Se recomanda o astfel de dieta doar urmand instructiunile unui dietetician.

Sunt persoane care tin post doar pentru detoxifiere. Ideea de post pentru detoxifiere si purificare nu este noua si s-a folosit foarte multa vreme in medicina alternativa. In prezent, aceasta tehnica este moderna. Conform adeptilor, regimul este foarte important pentru a curata corpul de toxinele produse care sunt ingerate si absorbite din mediu, si care ameninta sanatatea generala a oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *