Absolut tot – Nicola Yoon – Recenzie

Acum cateva zile, chiar inainte de Revelion, am primit de la munca, trei carti, au fost la alegere si reprezenta cadoul de la Mos Craciun. Iti spun sincer ca mi se pare absolut super acest aspect. Dar gata cu lauda, pentru ca nu vreau sa starnesc invidie, si hai sa iti povestesc despre minunata carte: Absolut tot de Nicola Yoon.

In primul rand, filmul nu respecta cartea, cea din urma fiind muuult mai frumoasa.  Am devorat-o si am fost trup si suflet alatura de Maddy, sau Madelline si de Olly, persoanajele principale. Maddy sufera de o boala foarte rara pe nume SCID ( Severe combined immunodeficiency), boala ce nu ii permita sa iasa din casa.

O mare parte a actiunii se petrece in casa, in camera ei si in camera de sticla, care imita perfect ceea ce exista afara. Aerul este schimbat o data la doua ore, si tot din doua in doua ore ii sunt verificare semnele vitale. Totul se schimba atunci cand din strada se aude un camion, masina ce anunta mutarea unor noi vecini in casa de alaturi. Atunci il intalneste pe Olly si toata actiunea se schimba.

Ajunge sa il cunoasca pe furis, ajutata de Carla, asistenta angajata sa ii monitorizez evolutia bolii. Cu ajutorul internetului ajung sa se cunoasca din ce in ce mai bine, si pentru prima data iese afara din casa, cand Olly se afla in pericol. In urma unei experiente interesante, ajunge sa descopere o multime de lucruri, din ce in ce mai interesante.
Maddy isi doreste sa vada oceanul, sa cunoasca lumea, sa simta briza aerului in plamani, si cum se simte sarutul cu adevarat, pentru ca a citit destule carti si stie din povesti cum sta treaba.

Reuseste sa schimbe multe in viata ei, de cand Olly se muta in casa de alaturi, dar pe astea te las sa le descoperi singura. Totusi iti voi spune ca este oficial:  cartea bate filmul, cel putin in cazul acesta. Ma bucur ca am reusit sa citesc cartea si sa vad si filmul, pentru ca mi-am putut forma o parerea mult mai buna despre carte.

Citeste si tu Absolut Tot de Nicola Yoon, pe mine m-am cucerit.

Un comentariu la „Absolut tot – Nicola Yoon – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.