Menţine-ţi lumea în funcţiune cu osciloscoapele Fluke

Un osciloscop Fluke este absolut necesar pentru orice persoană care proiectează, construiește sau repară echipamente electronice deoarece vă permite să vedeți semnale electrice pe măsură ce acestea variază în timp, ceea ce poate fi esențial în diagnosticarea motivului pentru care circuitul nu „clipește” corect sau de ce producătorul de zgomote nu atinge nivelurile maxime de disconfort. Mai mult, un osciloscop este util pentru calificarea elementelor unui nou design, precum și pentru izolarea componentelor cu probleme în sistemele care necesită reparații.

Când alegeți un osciloscop, majoritatea oamenilor se concentrează exclusiv asupra lățimii de bandă, deoarece presupun că un osciloscop mai rapid este un osciloscop mai bun, dar, deși lățimea de bandă este indiscutabil importantă, ar trebui să aveți în vedere și timpul de creștere, rata de eșantionare, declanșarea.

Când inginerii, tehnicienii și oamenii de știință doresc să vadă cum se schimbă tensiunea în timp, ei folosesc osciloscoape Fluke. Adesea, aceste schimbări reprezintă informații, deci le considerăm semnale. Osciloscoapele permit observarea uneia sau mai multor tensiuni care variază în timp și le prezintă ca un grafic bidimensional. Axa verticală (Y) reprezintă tensiunea, iar orizontală (X) reprezintă timpul.

Știm cu toții cât de importante sunt osciloscoapele Fluke. Acestea sunt utilizate pentru analiza și măsurarea gamei largi de semnale electrice. Datorită capacității lor de mare precizie și stocare a datelor, osciloscoapele Fluke de la www.arc.ro sunt utilizate pe scară largă. Aceste osciloscoape sunt utilizate în domeniul ingineriei, cercetării și dezvoltării, educației tehnice, analizei electronice și a sistemului electric și depanării.

Nu este așa de ușor cum sună. În lumea electronicii moderne, semnalele se schimbă de milioane de ori pe secundă. Când „compilați” aceste modificări pe un osciloscop, graficul va prelua o anumită formă. Această formă este o formă de undă, iar caracteristicile sale vă pot spune foarte mult.

Formele de undă vă pot spune multe lucruri despre un semnal care includ:

-Tensiunile minime și maxime ale unui semnal

-Frecvența unui semnal oscilant

-Modul în care un circuit schimbă un semnal în timp ce trece prin circuit

-Modul în care frecvența sau momentul sincronizării semnalului se schimbă în timp

-Dacă o componentă defectuoasă distorsionează sau nu semnalul

-Cât de mult din semnal este zgomot și dacă zgomotul se schimbă cu timpul

Cunoașterea calității sistemului de măsurare a domeniului de aplicare este esențială atunci când trebuie să aveți rezultate precise de măsurare. Dacă aveți nevoie să descoperiți informații precum frecvența, zgomotul, amplitudinea sau orice altă caracteristică schimbabilă în timp, atunci aceste osciloscoape Fluke sunt ceea ce vă trebuie! Puteţi alege dintre modele de osciloscoape Fluke cu lăţime de bandă de 60 MHz, 100 MHz, 200 MHz sau 500 MHz, cu rată de eşantionare în timp real de până la 5 GS/s şi rezoluţie de 200 ps pentru a capta zgomotul şi alte perturbaţii.

Când investiți în osciloscoape Fluke, este ușor să vă mențineți lumea în funcțiune. Produsele Fluke sunt concepute cu tehnologii de vârf iar osciloscoapele Fluke sunt dotate cu memorie de mare capacitate, până la 10.000 de eşantioane pe canal, astfel că puteţi examina în detaliu părţi foarte mici ale formei de undă.

Osciloscoapele Fluke sunt portabile şi funcţionează cu baterie, fiind proiectate să răspundă cerinţelor tehnicienilor de service pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *