Anvelope all seasons? Da, daca sunt de calitate!

Achizitionarea de anvelope all season  este o solutie spre care se orienteaza din ce in ce mai multi posesori de automobile, care considera ca astfel de pneuri reprezinta o alternativa mai buna decat anvelopele „specializate”, de iarna si de vara. Motivele difera de la caz la caz, dar  exista cateva cauze generale care explica popularitatea in crestere apneurilor „bune la toate”.

Prima ar fi ca in acest fel dispare nevoia schimbarii de doua ori pe an a setului de roti al masinii, fara a se face compromisuri in ceea ce priveste siguranta si confortul. Avantajul este in primul rand de ordin financiar, dar economia de bani nu este singura motivatie care determina aceasta optiune. Pentru unii, la fel de importanta este si economia de timp – multi soferi n-au niciun chef sa se duca de doua ori pe an la service pentru a-si schimba „incaltarile” automobilului. Un alt aspect, deloc de neglijat, este acela ca un posesor de anvelope all seasons nu risca niciodata sa fie pus in fata unei situatii neplacute in cazul unei schimbari neasteptate a conditiilor meteorologice – iar asta conteaza mult, mai ales pentru cei pe care venirea neasteptata a iernii ii surprinde departe de casa. Pe langa aceste doua avantaje, mai exista si un al treilea: un set de anvelope all seasons rezolva in mod elegant problema spatiului de depozitare, care poate fi foarte neplacuta (daca nu chiar de nerezolvat) pentru cei care locuiesc la bloc si nu dispun de un garaj, ci doar de o debara al carei volum este insuficient.

In ultimul timp, anvelopele all seasons au devenit o alternativa viabila ca urmare a progreselor inregistrate de industria chimica, mai ales in ceea ce priveste produsele pe baza de silicon. Componenti esentiali al „retetelor” de fabricare a unor anvelope de calitate, siliconii le permit pneurilor sa-si pastreze elasticitatea indiferent de temperatura, in orice anotimp. Astfel, un set de anvelope all seasons de calitate poate avea o buna aderenta pe carosabil in orice conditii, fapt care permite atat o buna negociere a virajelor atat pe vreme uscata, pe ploaie sau pe zapada cat si un spatiu de franare mic. Atentie insa, accentul in aceasta fraza cade pe calitatea anvelopelor – multe dintre superofertele care apar pe internet nu sunt deloc ceea ce se pretinde ca ar fi! Cea mai buna solutie este consultarea unor experti – cum sunt cei de la Auto Soft , care va pot oferi si prosuse de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.