Avantajele utilizarii aparatului de aer conditionat

Suntem norocoși să putem trece prin zilele caniculare de vară fără prea mult disconfort. Este minunat să putem sta într-un costum mai mult timp fără a transpira continuu. E minunat sa venim acasa  intr-o după-amiază si sa auzim cum sunetul răcoros al aparatului de aer conditionat  ne salută la ușă. Sau să  dormim noaptea în pijamalele noastre preferate și sa ne odihnim fara sa fie nevoie sa te trezim peste noapte transpirati si nervosi.

Iată câteva fapte surprinzător de interesante despre inovația care ne permite să ne simțim confortabil în zilele și nopțile calde de vară.

Când au fost introduse pentru prima oară sistemele de aer conditionat , unitatile externe au fost măsurate în „Ice Power” – cu alte cuvinte, câte blocuri de gheață ar fi necesare  pentru a produce aceeași răcire. Acum le numim unități de aer conditionat.

Motivația pentru primul aparat de aer condiționat inverter lg nu a fost legata de confort. Willis Carrier a inventat un aparat de aer condiționat modern în 1902 pentru o companie de publicitate din New York, care se confrunta cu probleme legate de controlul cernelei și de schimbarea formei si culorii hârtiei datorită nivelurilor diferite de umiditate .

Aproximativ 88% din casele noi construite în America în 2011, au avut  inclus aerul condiționat. Comparați această cifră cu cele  numai 55% dintre gospodăriile canadiene care aveau aer condiționat în 2013. Se pare că este cu adevărat mai rece în Canada.

Prima casă cu aer condiționat a fost construită într-un conac din Minneapolis în 1913 de Charles Gates. Din păcate, el a murit înainte de a se putea  bucura de efectele lui .

Una dintre primele companii care au utilizat tehnologia de climatizare la începutul secolului al XX-lea a fost cinematograful. În anii 1930, patronii s-au adunat în cinematografe pentru a se bucura de filme – dar și pentru a se bucura de aerul rece în timpul lunilor de vară. Specialistii in marketing au profitat de această tendință și au pastrat proiectele lor mari pentru lansările de vară. Astfel, termenul „Summer Blockbuster” a devenit o parte din vocabularul nostru.

Herbert Hoover a fost primul președinte care se bucura de aer condiționat. El a cheltuit 30.000 de dolari pentru a instala sistemul în biroul oval, imediat după începerea marii depresiuni.

Dacă ați fi dorit să cumpărați o unitate de aer conditionat de bază în anii 1940, ar fi costat aproximativ 350 de dolari. Traducând în prețul de astăzi bazat pe inflație, ati fi plătit aproape 3.500 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *