Ce este reciclarea si de ce este util un prescontainer?

Ce este reciclarea?

Daca as punea aceasta intrebare, oare cate persoane ar putea da o definitie cat de cat corecta? Asa ca nu mai intreb, ci iti voi spune ca reciclarea este procesul de descompunere si reutilizarea a materialelor care astfel ar fi aruncate si pierdute definitiv. Aceasta definitie am aflat-o in primul meu an de lucru in acest domeniu.

Voi spune inca de la inceput ca am lucrat aproape cinci ani. O perioada tare interesanta, pentru ca am invatat foarte multe lucruri. Aici am aflat prima data de prescontainer si la ce se foloseste. Am aflat cate de multe tipuri de deseuri reciclabile sunt, si bineinteles ca anumite deseuri nu se recicleaza.

Nu iti voi spune numele companiei, pentru ca nu are sens, dar cu toate astea iti voi spune ca este un domeniu ce merita exploatat, dar si ca in prezent nu suntem destul de educati, si sa ajungem la stadiu de a colecta selectiv. Totusi trebuie sa mentionez ca am vazut pubele pentru colectarea selectiva la centrele rezidentiale.

Nu stiu daca stii deja dar deseurile recilabile sunt:

  • folia de aluminiu
  • dozele de aluminiu
  • otelul si tabla preluate din conserve – cele provenite din ambalaje
  • cartonul si cartonul ondulat
  • hartia – ziarul sau revista
  • sticla clara si sticla colorata
  • plasticul – pet-ul

Aceasta lista este alcatuita din tipurile de deseuri reciclabile provenite din ambalaje, dar pe internet vei gasi si alte tipuri de deseuri recilabile.

De ce este util un prescontainer?

In primul rand trebuie sa iti spun ca un prescontainer este un container inchis, cu o singura usa in spate pentru golirea materialelor. Acestea au un sistem de presare a materialelor sau deseurilor depozitate in acesta. Acest sistem este  conectat fie direct prin sudura fie cu articulatie mecanica.

Acesta este util pentru ca ajuta la compactarea deseurile depozitate, astfel poate aduna in jur de o tona sau doua de carton, sau alte deseuri. Sunt utile magazinelor mari care au contract cu o firma de recilari

Consider ca orice persoana ar trebui sa cunoasca aceste detalii, pentru ca doar asa ne putem ajunge o tara care pune pe primul plan reciclarea. Se stie deja ca suntem codasi la acest capitol si recunosc ca pana sa lucrez in domeniu nu credeam ca se poate schimba ceva, dar vazand cu deja se pune pret pe colectarea selectiva in centrele rezidentiale, si ca diferite persoane pentru o suma mica de bani aduna deseurile recilabile si le duc la centrele de colectare, mi se pare un pas destul de important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *