Ce trebuie să ştii despre cleştele ampermetric

Un cleşte ampermetric este un instrument excelent, indiferent dacă sunteți un profesionist cu experiență sau un amator care tocmai începe. Credem că toată lumea ar trebui să aibă unul în trusa de instrumente. Dar odată ce îl cumpăraţi, îl aduceți acasă și îl despachetați din cutie… ce faceți cu el?

Înainte de a utiliza un cleşte ampermetric, este important să înțelegeți cum diferă de alte instrumente şi ce are în plus.

Un cleşte ampermetric este un instrument pentru măsurarea curentului pe un fir. Spre deosebire de un multimetru, cleştele ampermetric nu trebuie conectat la circuit pentru a citi curentul. Se elimină procedura inutilă de întrerupere a circuitului pentru măsurarea lui. Cleştele de pe dispozitiv este pur și simplu plasat în jurul unui fir. Acest lucru permite măsurarea curentului pe un fir fără a întrerupe funcționarea aparatului electric. Un cleşte ampermetric utilizează tehnologia digitală pentru a aduce citiri instantanee.

Cu progresele tehnologice în echipamentele electrice și circuitele vin cu mai multe provocări pentru electricieni și tehnicieni. Aceste progrese nu numai că necesită mai multe capacități în echipamentele de testare de astăzi, ci și mai multe abilități din partea celor care le folosesc. Un electrician care are o bună fundamentare în ceea ce privește utilizarea echipamentului de testare, va fi mai bine pregătit pentru provocările de astăzi de testare și depanare întâlnite zilnic în activitatea sa.

Ce măsoară un cleşte ampermetric?

Un cleşte ampermetric este potrivit pentru punerea în funcţiune a panourilor solare PV şi poate măsura: curentul alternativ, tensiunea AC și DC, rezistența, continuitatea și, la unele modele, curentul continuu, capacitatea, temperatura, frecvența și multe altele.

Cine îl folosește?

Tehnicienii de întreţinere industrială, tehnicienii de control, electricienii. Cleştele ampermetric este ideal pentru a se folosi în instalaţii, mentenanţă, monitorizare sau verificare a sistemelor electrice şi a echipamentelor AC DC.

 

La ce este folosit?

Echipament industrial, controale industriale, sisteme electrice.

Pentru ce este folosit?

Service: Repararea sistemelor existente pe o bază necesară.

Instalare: Depanarea problemelor de instalare, efectuarea testelor de circuit final și supravegherea electricienilor în timpul instalării echipamentului electric.

Întreținere: efectuarea de întreținere programată și preventivă a sistemelor electro-mecanice.

De ce să folosiți un cleşte ampermetric?

În industrie uneori este necesară o măsurătoare simultană ca parte a depanării, astfel încât mulţi dintre aceşti utilizator folosesc două instrumente: unul pentru măsurarea curentului electric și unul pentru măsurarea tensiunii. Pentru electricieni, un cleşte ampermetric este un instrument rapid și versatil de diagnosticare pentru a afla care este motivul pentru care un sistem electric sau un echipament nu funcționează corect.

Cum să alegeţi un cleşte ampermetric?

Cu atât de multe tehnologii diferite şi modele de cleşti ampermetrici disponibili, alegerea produsului potrivit pentru locul de muncă poate fi un pic dificilă. Trebuie să vă gândiţi la rezistenţă şi continuitate, la afişajul de număăatoare, să aibă curent şi voltaj AC DC şi de asemenea să fie livrat împreună cu cordoane de măsură, baterii, manual şi geantă de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *