Gata cu vorba – Andrew Clements – Recenzie

Ce ai face daca ai fi provocat sa nu vorbesti timp de doua zile? Ai accepta provocarea sau pur si simplu i-ai rade in nas persoanei care iti propune aceasta provocare. Eu una nu cred ca as rezista sa nu vorbesc doua zile, mai ales daca ar fi vorba de viata de zi cu zi, pentru ca sigur ar trebui sa vorbesc cu fetita mea, cu familia mea sau cu persoanele cunoscute, totusi copii din clasa a cincea de la Scoala Primara Laketon au dat startul unui concurs total neobisnuit.

Cred cu adevarat este un concurs interesant, si reactia profesorilor este pe masura asteptarilor. Tin sa mentionez ca vorbesc despre o grupa de elevi, tot in clasa a cincea, aproape doua sute de elevi, plus-minus aleg sa taca din gura de marti pana joi. Totusi au dreptul sa spuna doar trei cuvinte, daca depasesc numarul acesta, vor fi notati. 

Totul incepe cu multe dubii, dar cu timpul se schimba, si recunosc ca am citit cartea intr-o singura seara, fiind o carte pentru copii, nu pentru persoane adulte. Mi s-a parut interesant ca un singur profesor a decis sa ia parte la acest experiement, in primul rand pentru asi putea realiza lucrarea pentru diploma de master, dar il si incanta faptul ca elevi au gasit o alta modalitate de a comunica.

Sunt multe modalitati de a comunica, dar comunicarea non-verbala este de-a dreptul interesanta, si tocmai din acest motiv cred ca toti ar trebui sa apelam la aceasta metoda din cand in cand. Trebuie drept sa iti spun ca actiunea cartii ia o intorsatura ciudata, dar nu iti voi spune din ce motiv, pentru ca nu vreau sa dezvalui misterul.

Nu stiu din ce motiv aceasta carte mi-a facut cu ochiul, dar ma bucur ca am cumparat-o, pentru ca a fost absolut super. In concluzie Gata cu vorba de Andrew Clements este o carte ce merita citita, pentru ca in ea este vorba despre un concurs interesant, care te tine in suspans pana la ultimele randuri, asa ca te invit sa o citesti sau sa ii spui celui mic sa o citeasca, sigur o va gasi interesanta.

Un comentariu la „Gata cu vorba – Andrew Clements – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *