Sfaturi pentru a maximiza viata unei anvelope

Vrem ca anvelopele noastre să aiba o durata de  viață lungă și sănătoasă. Consultați sfaturile de mai jos pentru a obține o viață extinsă a pneurilor.

Verificați presiunea în anvelope la fiecare 3.000 km/4.500 km pentru a vă menține vehiculul fără probleme și uniform și, prin urmare, utilizați mai eficient combustibilul.

Anvelopele ar trebui să fie umflate când se răcesc, conform recomandărilor producătorului vehiculului tipărite pe interiorul ușii sau în manualul de utilizare al acestuia.

Obțineți alinierea roților așa cum este specificat în manualul de utilizare al autovehiculului dvs. sau imediat ce simțiți că roata „trage”.

Verificați vizual anvelopele pentru nereguli, deoarece acestea ar putea indica probleme cu alinierea sau presiunea.

Presiunea în anvelope: de ce este important?

Presiunea necorespunzătoare a aerului din anvelope poate conduce la o multitudine de probleme – de la uzura anvelopelor neuniformă și accelerată, la deteriorarea structurii, la defectarea anvelopei și chiar consumul ridicat al combustibilului. Păstrarea corectă a presiunii anvelopei poate îmbunătăți consumul masinii și vă poate economisi banii pentru combustibil. Verificați presiunea în anvelope cel puțin lunar și înainte de deplasările lungi.

Producatorul de anvelope Goodyear recomandă verificarea lunară a anvelopei sau înainte de o călătorie lungă. Întreținerea adecvată a vehiculelor și a  anvelopelor este o investiție bună deoarece se traduce într-o performanță optimă de conducere si economii semnificative de costuri.

Anvelopele au o importanță majoră atunci când vine vorba de experiența dumneavoastră de conducere. De aceea, ele trebuie să fie îngrijite cu atenție.

Conducerea cu anvelopele dezumflate sau supraumflate face ca acestea să producă căldură excesivă. Acest lucru face ca peretele lateral al anvelopei să se încinge excesiv, ducând la temperaturi de funcționare mai ridicate și la posibile deteriorări structurale interne. Toate acestea pot provoca defectarea pneurilor, ducând la deteriorarea autovehiculului și / sau vătămarea corporală

Pentru a evita acest lucru, verificați în mod regulat și mențineți presiunea adecvată a aerului in anvelopa, așa cum este indicat pe panoul ușii șoferului sau în manualul de utilizare al autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *