Tipuri de pantofi

Cizmele au fost purtate pentru prima oară în regiuni muntoase, reci și în deșerturi calde, nisipoase, în care locuiau comunități de călărie. Călcâiele in cizme păstrau picioarele fixate în etrieri.

Pantofi decupati in fata, acesta este, în principiu, un pantof interesant în cazul în care partea frontală este tăiată pentru a expune toate degetele de la picioare. Exista pantofi special croiti pentru a expune doar degetul mare folosind un decupaj mai mic.

Încălțăminte pe tocuri reprezinta orice tip de încălțăminte cu toc, în care nu există nici un spațiu sub talpa, ceea ce înseamnă că lungimea totală a bazei pantofului intră în contact cu solul.

Pantoful de tip  Mary Jane  poate fi un pantof plat sau cu toc, care are o bareta care înconjoară piciorul în jurul ei. Partea din față a acestui pantof va fi pătrată sau foarte ușor rotunjită, cu o curea transversală care trece prin partea centrala între gleznă și degetele de la picioare.

Cizmele sunt  acei pantofi care acopera complet piciorul și pot veni în stiluri plate, cu pană și toc. Există mai multe tipuri, cea mai scurtă fiind cizma pana la  glezna, care se ridică chiar deasupra gleznei, apoi este cizma înalta pana la genunchi  , care se oprește chiar înainte de a ajunge la genunchi și cizme foarte inalte care acoperă piciorul până la coapsă.

Sandalele pot fi cu talpa plată  sau înclinată, iar partea superioară este formată din curele care pot fi aranjate sub orice formă pentru a fixa pantoful. Acest lucru înseamnă că degetele de la picioare și cele mai multe părți laterale și de sus sunt descoperite și curelele pot ajunge chiar spre genunchi, iar acest tip de sandale este adesea numit sandale gladiator. Sandalele provin din zone calde, unde talpa picioarelor avea nevoie de protecție, dar partea superioară a piciorului trebuia să fie rece.

Platformă – acesta este un pantof care are o talpă formata din mai multe straturi pentru a ridica purtătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *