Un ceas Fossil este nu numai un cadou, este o investitie!

Chiar daca traim in secolul XXI, sa le faci cadou ceasuri de mana  celor la care tii continua sa fie de bon ton. Nu este numai o dovada de bun gust, ci si o dovada de afectiune. Si pentru ca tot se apropie Ziua Indragostitilor, puteti sa le daruiti iubitelor (sau mamelor, sau surorilor) voastre ceasuri de dama. Iar daca nu aveti idee ce ceasuri ar fi mai bine sa le luati (si nici n-ar fi de mirare, pentru ca exista atatea marci pe lumea asta!), poate ca n-ar fi rau sa incercati sa le oferiti niste produse de prestigiu: ceasuri Fossil.

Aceasta companie, care a devenit in scurt timp multinationala, a fost fondata in anul 1984 de catre texanul Tom Kartsoris. In anii 1980, moda ceasurilor de mana inregistrase un reviriment care in scurt timp s-a transformat intr-un adevarat „boom”, ca sa folosim o expresie de sorginte anglo-saxona. Tom Kartsoris a inceput prin a importa ceasuri de calitate fabricate in Asia si a sfarsit prin a le fabrica. Ceasurile vandute de el au avut la inceput un aspect retro, dar in timp, gama de modele s-a diversificat. Mai mult chiar, Fossil a inceput sa produca accesorii vestimentare de lux, acordand o atentie deosebita produselor din piele si bijuterii.

Astazi, compania fondata de Tom Katsoris are fabrici nu numai in Hong Kong, ci chiar si in Elvetia. In anul 2001, compania Fossil a achizitionat, pentru suma de 4,7 milioane de dolari, brandul elvetian Zodiac, care exista din 1882, dar care la data preluarii se afla in pragul falimentului. Prin aceasta achizitie, grupul Fossil a castigat nu numai dreptul de a pune pe produsele sale mult-ravnita eticheta „made in Switzerland” ci si (ceea ce este cu adevarat important) specialisti elvetieni in orologerie si studiouri de design, cum este cel din Biel (Bienne, in franceza), oras din cantonul Berna unde isi au „cartierele generale” alti doi giganti ai orologeriei elvetiene: Rolex si Omega. Din 2013, a inceput productia colectiei de lux „Fossil Swiss”, al carei nume spune totul. Pe scurt, un ceas Fossil este nu numai un cadou frumos, ci si o investitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *