Cabinet Veterinar Valu: cum ne menținem animăluțele sănătoase la temperaturi scăzute

Cine se mai aștepta la temperaturi extreme și ninsori perioada aceasta? Deja ne gândeam la primăvară și soare cât cuprinde.

Cabinet veterinar Valu emite avertizări cu privire la starea de sănătate a animalelor de companie în condiții de frig extrem.

Ninsorile abundente și temperaturile negative ne afectează pe toți, la nivel general. Dar nu uitați că vremea extremă este, de asemenea, o amenințare pentru animalele noastre de companie, fie câini, pisici, iepuri și alte animale mici, toate sunt expuse riscurilor alterării stării de sănătate.

Rebeca Borza (Neagu), unul dintre veterinarii din cadrul Cabinetului Veterinar Valu, a pus la punct câteva sfaturi pentru a vă menține animalele confortabile și în siguranță pe parcursul vremii friguroase.

Cabinet Veterinar Valu: Dacă este prea frig pentru tine, este prea frig și pentru animăluțul tău!

Păstrați animalele de companie undeva în interior, în special pe timpul nopții, când temperaturile scad – în caz contrar riscă să se producă degerături sau hipotermie. Dacă animalul dvs. prezintă semne ale oricăror dintre acestea, contactați imediat medicul veterinar. Amintiți-vă, de asemenea, că temperaturile în interior pot, de asemenea, să scadă, așa că asigurați-vă că temperaturile din casă nu pot scădea niciodată sub un nivel rezonabil (în jur de 20 grade Celsius).

De asemenea, este recomandat să mergeți la plimbări mai scurte și mai frecvente, pentru a le proteja de vremea nefavorabilă. La întoarcerea de afară, spălați și uscați lăbuțele animăluțului – sarea și substanțele chimice folosite pentru a curăța drumurile și trotuarele pot fi iritante pentru pernuțele moi ale animalului de companie, mai ales dacă au mici fisuri sau roșeață între gheare, așa că este bine să le ștergeți lăbuțele cu o cârpă moale și apă caldă atunci când ajungeți acasă.

Cabinet Veterinar Valu: mare atenție la pisicuțele care au acces afară!

Când este frig afară, pisicuțele au tendința de a se adăposti în motoarele mașinilor, așa că mare atenție în momentul în care porniți mașina pentru a pleca. Verificați să nu existe nicio pisicuță înfrigurată sub capota mașinii dvs.

Țineți cont de rasa animalului de companie, deoarece unele sunt mai tolerante la frig, iar altele chiar deloc. Cățeii din rasa husky și pisicile persane sunt mai tolerante față de vremea rece decât altele, pe când dobermanii, chihuahua și marii danezi necesită mai multă protecție împotriva frigului.

Luați în considerare un pulover sau o haină de protecție

Chiar și animalele cu părul lung sunt expuse riscului de răceală. Luați în considerare punerea unui pulover pe animalul dvs. de companie înainte de a ieși afară și să luați întotdeauna piese de schimb în caz de umezire.

Hrăniți bine și hidratați animalele de companie

Animalele care petrec perioade lungi de timp în frig pot necesita mai multe calorii pentru a genera suficientă energie pentru a le menține calde – vorbiți cu medicul veterinar despre nevoile nutriționale ale animalului de companie. De asemenea, verificați în mod regulat vasul de apă pentru animalele de companie. Puține animale pot supraviețui mult timp fără hidratare, în special la temperaturi extreme. De asemenea, trebuie să aveți grijă ca  vasul de apă al animalului dvs. de companie să nu înghete.

În final, cabinet veterinar Valu ne spune să fim pregătiți pentru vremea rece. Dacă meteorologii prevăd o schimbare extremă, zăpadă și viscol, asigurați-vă că aminăluțele de companie sunt protejate corespunzător și nu sunt expuse direct acestor condiții meteo.

Pentru orice nelămuriri sau întrebări, accesați site-ul www.cabinetveterinarvalu.ro, apelați numărul de telefon 0722-666-406 sau lăsați un mesaj pe pagina de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *