Cand esti vrajitoare…Carolyn Maccullough – Recenzie

Ador sa citesc carti cuprinse in genul fantezie, imi plac cartile cu vrajitoare, varcolaci, vampiri si bineinteles adolescenti. Cand esti vrajitoare…este prima carte din duologia Once a Witch. Am cautat aceasta carte aproape 2 ani, si pentru prima data am citit doua carti in acelasi timp.

Am intrat in posesia ei luna aceasta si desi mi-am propus sa termin seria Fifty Shades, nu am reusit, pentru ca curiozitatea a invins, asa ca m-am apucat de ea imediat.

Fiica ta va fi una dintre cele mai puternice vrajitoare pe care le-am avut vreodata in familia noastra. Va fi un far calauzitor pentru noi toti.”  Acest citat ti se intipareste in minte, si cumva te face sa ai anumite asteptari de la aceasta carte, dar si de la personajul despre care se spune acest lucru. Totusi Tamsin Greene nu este asa, ci este o adolescenta care nu are Talent, si nici nu se face remarcata la varsa de 8 ani, asa cum fac toti cei Talentati din aceea perioada.

Ea ajunge astfel sa plece din oras, sa invete la o scoala de fete New Hyde Prep, scoala ce ii permite sa fie normala, sa stea la camin si astfel se poate amesteca printre fetele fara Talent, dar si sa lase in urma familia ei de vrajitoare. Intr-o seara pe cand lucra la libraria bunicii, Alistair Callum ii cere acesteai sa ii gaseasc un ceas. Desi totul pare absolut banal, aceasta accepta, mai ales ca  Alistair nu stie deja ca nu este Rowena Greene.

Desi totul incepe ca o dovada pentru ea si familia ei, ca nu este atata de inutila precum toti cei Talentati cred, cu timpul ajunge sa fie nevoita sa faca diferite alegeri si sa ia decizii importante. Oare va reusi sa le demonstreze tuturor ceea ce isi propune?

Va ajunge Tamsin aceea puternica vrajitoare, sau va ramane o fata netalentata, diferita de ceilalti membrii ai familiei? 

Cand esti vrajitoare…este o carte uimitoare, o carte ce m-a facut sa fiu alaturi de Tamsin, o carte pe care am asteptat-o si devorat-o in cateva zile, si recunosc ca asteptarea a meritat. Urmeaza sa ma apuc de Ramai vesnic Vrajitoare…dar despre aceasta iti voi povesti imediat ce o termin.

 

12 comentarii la „Cand esti vrajitoare…Carolyn Maccullough – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *