Cat de important este consultul unui medic veterinar pentru cainele tau

Tot mai multi dintre noi tindem sa ne luam cate un animalut de companie. Momentul in care decidem sa avem grija de unul presupune si o responsabilitate insemnata.
Catelul, este animalul favorit pentru majoritatea dintre noi. Pe langa faptul ca este foarte dragalas si jucaus, stim cat de apropiat este de stapan. Aceasta iubire pe care o simtim zilnic din partea lui trebuie sa o recompensam cu o grija si o protectie pe masura.
Incepand de la asigurarea hranei pana la cele mai mici detalii ce tin de ingrijirea sa fizica si totodata cea legata de sanatate, un catel prezinta un set complet de nevoi.
In primul rand, recomandarile specialistilor aduc la cunostinta faptul ca orice animal de companie necesita prezente periodice la veterinar. Insa pe langa consultatia ce trebuie sa i-o oferim regulat, un catel mai poate prezenta anumite semne care sa faca necesara o vizita urgenta la veterinar.

Raceala

O afectiune care poate parea usoara nu este chiar asa si la caini. In primul rand, ei manifesta alt virus de raceala care nu se poate intalni si la oameni, astfel ca nu poate fi tratati la fel. Raceala netratata la timp si necorespunzator in cazul lor poate produce destul de usor decesul. De asemenea, tipurile de raceala pot fi diverse, ceea ce implica prezenta urgenta la veterinar de la inceput pentru a fi stabilita cauza, tipul de afectiune, dar si tratamentul.

Colaps

Colapsul se manifesta printr-o stare puternica de slabire, lipsa oricarui tip de energie. Acesta nu va mai avea nici forta de a ramane in picioare. Aceasta afectiune este foarte delicata, poate prezente semne ale unei otraviri, o boala cardiaca sau hepatica ori o hemoragie interna.
Probleme dermatologice
De regula, acestea se manifesta din vina unei infestari cu purici sau cu alti paraziti. Desi, suntem siguri ca a fost deparazitat periodic, se poate intampla ca o astfel de infestare sa apara brusc doar din pricina faptului ca fie, a stat intr-un loc care nu era dezinfectat sau s-a molipsit de la vreun alt animal. Poate prezenta, totodata un grad inalt de alergie fata de ceva ce ajunge sa se manifeste la nivelul pielii. Motivele poti fi diverse, acest lucru impunand necesitatea de a fi verificat de un veterinar pentru stabilirea unui raspuns si a unui tratament.

Lipsa energiei

Un control de specialitate se impune si atunci cand observam ca animalutul nostru nu mai are chef de joaca, este predispus doar la stari de somnolenta, prezinta lipsa poftei de mancare si nu reactioneaza la adresari ori la anumite chemari din partea stapanului. Acest simptom poate aparea din cauze usoare, precum deshidratarea sau o tulburare digestiva, dar poate avea si cauze foarte delicate ce tin de probleme cardiace sau chiar traumatice.
Acestea pot fi manifestarile cele mai intalnite, atunci cand catelul poate suferi de ceva neplacut, insa pot fi multe alte simptome deosebite. Cel mai important este ca atunci cand se observa ca ceva este in neregula sa ne prezentam cu el la veterinar. Totodata, nu il putem lasa nici atunci cand stim ca tocmai a suferit o accidentare, chiar daca el nu manifesta niciun semn deosebit. Raspunsul dat de un specialist este cel mai important pentru o viata fericita si plina de energie alaturi de cainele nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *