Uleiul care deschide larg ochii asupra realitatii

Erau cinci ani petrecuti impreuna cu bune si rele cu clipe de maxima fericire si momente in care ne certam de sareau scantei, iar acum ramasesem stana de piatra. Nu mai aveam sange in mine. Venise acasa cu una de la discoteca si in tot satul se dusese vestea ca s-a insurat.
Lumea ma privea diferit. Unora le era mila, in timp ce altii ma ironizau pentru modul in care fusesem tradata, mai ales caci spusesera ei ca nu este potrivit pentru mine.
Viata s-a oprit pentru mine in acel moment, adica in clipa in care mi s-a spus ca m-a lasat balta si este fericit-fericit.
Am fost tentata sa alerg la vrajitoare cu poza si lucrurile lui, sa-l fac sa vina inapoi in genunchi. Plangeam de mi se umflasera ochii in cap si simteam ca mi se usuca sufletul, pana cand cea mai buna prietena mi-a spus:
-Te inteleg perfect si nu-ti vorbesc de pe pozitii de superioritate, dar nu realizezi de cine ai scapat. Mai tarziu vei binecuvanta clipa in care el a ales pe altcineva. Mie mi s-a vindecat sufletul si mi s-au deschis ochii cu ulei palo santo. Dupa ce vei face fumigatii, te vei unge in fiecare seara pe la ochi cu cate o picatura si iti vei turna in ceaiul sau cafeaua de la micul dejun cateva picaturi, vei intelege ca se cade sa suferi din dragoste, cand este dragoste adevarata!
Ma simteam ca un animal ranit, ramas singur in pustietate. Ma inraisem si ma certam cu oricine si imi era rusine cum ma port. Da, as fi facut pact cu Diavolul sa stiu ca sufera ingrozitor, sa-l fac sa se intoarca la mine. Am luat numarul de telefon al unei vrajitoare din ziar si am sunat-o. Cand a inceput sa-mi comunice tot ceea ce avea nevoie pentru vraja si m-a sunat ea de trei-patru ori am inteles mecanismul. Riscam sa devin o sursa de bani pentru ea.
Dar daca as face cura propusa de colega mea cu ulei esential din lemn sfant, cu rugaciuni sincere?
Sticluta de 10 ml costa 29 de lei. Am comandat-o fara sa stau pe ganduri si am inceput ritualul. Cu cat imi ungeam ochii mai mult, cu atat am incetat sa plang. Ochii mei albastri au devenit din nou frumosi si stralucitori.
-Doamne, ajuta-ma sa uit si arata-mi adevarul, ma rugam fierbinte!
La trei zile de la inceperea terapiei, fata a plecat de unde a venit, iar el a iesit in calea mea.
-Te rog sa ma ierti si sa fim ca inainte, mi-a spus spasit! Am gresit. Toata lumea greseste si tu gresesti.
-Nu mai poate fi nimic din tot ce a fost, i-am spus sigura pe mine. Dar ai vreo explicatie pentru ceea ce ai facut? Mi-as dori sa stiu de ce ai facut asta.
-Ea a fost vinovata, mi-a sus cu tupeu. A venit cu o fusta scurta cat palma si crapata, eu am baut mai mult si am luat-o acasa…
-Si vrei sa te primesc inapoi, i-am spus razandu-i in fata? Pai de cate ori vei vedea una cu fusta scurta si crapata, vei uita femeia valoroasa din viata ta.
Am placat razand pe strada si am realizat ca uleiul de palo santo imi deschisese ochii. ”Cum putusem oare sa-l iubesc pe omul acela si sa pierd 5 ani din viata cu el???”

Un comentariu la „Uleiul care deschide larg ochii asupra realitatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *