Rolul flanselor oarbe si a reductiilor concentrice la o instalatie industriala

Instalatiile industriale au un rol esential in activitatea multor companii. Modul in care acestea sunt realizate este extrem de important pentru ca pot creste profitul firmei daca sunt realizate cu piese de calitate si cat mai diverse. Chiar daca pretul unora de calitate este putin mai mare, economiile apar pe termen lung deoarece necesitatea unor reparatii sau inlocuirii partiale de instalatie intervine mult mai rar. Manopera unor lucrari repetate de inlocuire a pieselor de proasta calitatea este mult mai costisitoare decat cumpararea unor piese de calitate de la inceput, care se vor inlocui la un interval de timp mult mai mare.

Atunci cand de instalatia industriala depinde activitatea unei firme ea trebuie sa fie cat mai complexa astfel incat tevile sa fie cat mai rezistente, in principiu ar trebui sa fie din metal si sudate, si sa aiba cat mai multe accesorii care sa deserveasca scopului unitatii respective. Flansele oarbe si reductiile concentrice sudabile nu sunt neaparat niste piese esentiale, insa folosirea lor poate avea o serie de avantaje cum ar fi realizarea unor economii sau cresterea ori scaderea presiunii din instalatie.

Iata de ce sunt importate reductiile concentrice sudabile

Reductiile concentrice sudabile sunt piese rezistente, de obicei din otel, folosite la imbinarea tevilor. Se sudeaza pentru ca astfel sunt mult mai rezistente la presiuni inalte si sunt folosite la imbinarea tevilor din metal pentru ca acestea au o rezistenta mai mare, atat la temperaturi inalte cat si la o presiune foarte mare, la care cele din plastic cedeaza relativ usor.

Scopul principal al reductiilor sudabile nu este acela de a imbina tevile pentru ca exista oricum multe alte piese care au acest rol. Dupa cum ne sugereaza numele, acestea au rolul de a reduce debitul fluidelor care curg prin instalatie. Cu alte cuvinte fac legatura intre o teava mai groasa cu una mai subtire. Chiar daca se numesc reductii, ele pot avea chiar si rolul de a creste debitul dintr-o instalatie. Acest lucru depinde de cum sunt sudate si de sensul de curgere. Daca fluidele se scurg din teava subtire in cea groasa, atunci reductia concentrica ajuta la cresterea debitului. De regula in astfel de cazuri sunt folosite pentru a scadea presiunea.
In unele cazuri, reductiile concentrice sunt folosite din ratiuni economice. Tevile mai subtiri costa mai putin decat cele groase astfel incat reductiile sudabile sunt folosite pentru a imbina tevile groase, din portiunile in care sunt obligatorii anumite dimensiuni, cu tevile subtiri, acolo unde nu trebuie respectate anumite dimensiuni. Pentru mai multe variante, putem descoperi aici oferta disponibila online, la un singur click distanta.

Descopera AICI importanta flanselor oarbe

Flansele oarbe sunt piese folosite la instalatiile industriale pentru a bloca capetele de teava. Acestea nu au gauri pentru a trece lichidele prin ele si se prind cu ajutorul setului de montaj ce cuprinde suruburi, garnituri, piulite si saibe. De regula sunt folosite la blocarea tevilor aflate sub presiune insa pot fi folosite si in alte scopuri. Sunt foarte rezistente, fiind realizate din otel, astfel incat fac fata atat unor presiuni ridicate cat si unor temperaturi inalte. Pot bloca atat tevile pe care curg lichide cat si pe cele folosite pentru transportul gazelor.

Sunt usor de recunoscut pentru faptul ca au o forma rotunda, iar pe margini au mai multe gauri. Nu trebuie insa confundate cu flansele plate sau cu gat. Cele plate au o gaura mai mare in mijloc, iar cele cu gat au un butuc conic ce vine gradual in continuarea peretelui tevii. Spuneam ca flansele oarbe nu au nici o gaura pe mijloc. Toate trei au insa mai mult gauri pe margine. Aceste gauri sunt folosite pentru montarea lor. In ele sunt introduse suruburile si sunt adaugate piulitele, garniturile si saibele. In final, prin acestea nu curg lichide si nu patrund nici gazele, iar pentru alte detalii, pe Nicometaltub putem gasi exact ce avem nevoie.
Incercand sa tragem o concluzie, atat flansele oarbe cat si reductiile concentrice sudabile nu sunt obligatorii la toate instalatiile industriale insa atunci cand sunt folosite pot creste substantial eficienta unei instalatii sau pot duce la realizarea unor economii prin faptul ca permit diversificarea pieselor folosite, adica prin adaugarea unora mai ieftine dar tot de calitate ridicata. Am dat ca exemplu imbinarea tevilor groase cu unele subtiri si mai ieftine. Este important de luat in calcul faptul ca preturile nu reflecta automat calitatea. NicoMetal Tub este o companie care comercializeaza astfel de piese la o calitate ridicata si la un pret scazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *