Cateva cuvinte despre ethereum

A trecut ceva timp de cand am auzit prima data de bitcoin, sincer nu credeam ca va lua asa avant, dar uite ca m-am inselat. Azi trebuie sa recunosc ca vreau sa vorbim despre ethereum. Ai mai auzit pana acum de ethereum?

La mine a fost premiera, pentru ca pur si simplu nu stiam ca exista asa ceva, auzisem totusi de bitcoin si litecoin, dar de ethereum sincer nu. Totusi trebuie sa stii ca este tot o moneda virtuala, la fel ca suratele ei, mai sus mentionate.

Sincer daca atunci cand au aparut aceste alternative eram putin sceptica, ei bine…acum cred ca as apela la astfel de criptomonede. Totusi hai sa vedem cine a inventat ethereum, si apoi mai vorbim despre ea.

Cine a inventat ethereum?

Ethereum a fost inițial creat de Vitalik Buterin, un programator și cercetător al criptovalutelor, care a lucrat anterior la Bitcoin, în anul 2013. Printr-o crowdsale online, desfășurată în 2014, s-a constituit partea esențială a finanțării pentru noua platformă. Sistemul s-a lansat pe 30 iulie 2015, populat cu 11,5 mil de monede pregătite pentru pre-vânzare..

Pe internet vei gasi o multime de informatii utile, informatii care intr-un fel sau altul te duc in viitor, sau mai aproape de cunoastere. Trebuie sa stii totusi ca Ethereum este diferit de Bitcoin, pentru ca  utilizatorii lucreaza pentru a castiga Ether, un tip de criptomoneda care alimenteaza o retea mai larga. Pe langa faptul ca aceaara moneda digitala este una tranzactionabila, Ether este folosita si de dezvoltatori, pentru a face plati pentru serviciile din cadrul retelei Ethereum.

Trebuie sa recunosc ca sunt foarte multe lucruri despre care nu stiu mai nimic, dar stiu ca necunoscutul nu ma sperie si trebuie sa iti spun ca aceasta criptomoneda mi se pare destul de utila. Mai ales daca esti dezvoltator si folosesti anumite servicii. Ma bucura faptul ca pentru nestiutori, asa ca mine, s-au creat platforme care te pot ajuta. Site-uri in spatele carora sunt persoane ce iti pot raspunde la intrebari, si care te pot pune in tema atunci cand ai nevoie.

Tu ai auzit pana acum de Ethereum? Ti se pare utila aceasta criptomoneda, sau inca nu ai incredere in acest tip de tranzactie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *