Ce este dezinsectia chimica si cea ecologica?

Dezinsectia este totalitatea modalitatilor de prevenire si combatere a tuturor tipurilor de insecte. Dezinsectia vine in completarea curateniei si nu o inlocuieste in nici un fel, aceasta contribuie la combaterea si prevenirea bolilor ce pot fi transmise de insecte si acarieni catre om si catre animalele de companie.

Dezinsectia se poate realiza prin doua metode: chimica sau ecologica.

Dezinsectia chimica se realizeaza cu subsanta insecticida, aceasta este pulverizata cu ajutorul pompelor de joasa presiune sau cu ajutorul unor pompe automatizate de mare presiu, nebulizatoare ULV si termonebulisatoare. Trebuie sa stiti ca o data uscate aceste substante nu dauneaza omenelior sau animalelor de companie.

Dezinsectia ecologica, realizata de Compania DDD se realizeaza cu ajutorul unor statii de captare pe baza de adeziv cu atractanti. Aceast varianta este cea mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Nu dauneaza in nici un fel sanatatea oamenilor si nu provoaca alergii. Totodata compania DDD ofera si servicii de dezinfectie rujeola.

Cat de des ar trebui sa se realizeze lucrarile de dezinsectie?

Frecventa lucrarilor de dezinsectie difera de a o activitate la alta. Dar este obligatoriu ca unitatile de alimentatie publica sa apeleze la astfel de proceduri ori de cate ori este necesar. Dar trebuie sa se realizeze o data pe luna. Pentru alte tipuri de activitati procedura trebuie sa se realizeze cel putin o data la trei luni sau ori de cate ori este nevoie. Firmele care nu efectueaza operatiuni de dezinsectie si de asemenea de dezinfectie si deratizare risca amenzi usturatoare.

Se pot realiza interventii de dezinsectie si in spatii de locuit?

Sigur ca da, interentiile de dezinsectie, deratizare si dezinfectie se pot realiza in orice tip de spatiu. Pretul va fi stabilit in functie de gradul de infestare, tipul daunatorilor, suprafata spatiului in care urmeaza sa se efectueze interventia si frecventa interventiilor.

Cum aleg compania care urmeaza sa efectueze interventiile?

In primul rand trebuie sa verifici daca firmele care activeaza in acest domeniu sunt autorizate sa efectueze servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie. Tarifele se stabilesc in functie de factorii enumerate mai sus, iar de obicei contractile cu firmele DDD se realizeaza de obicei pe o perioada fixa care poate fi prelungita.

Daca activezi intr-o institutie publica si inca nu cunosti toate detaliile pe care le prevede legea cu privire la serviciile DDD ar trebui sa te interesezi cat mai repede, pentru ca nu numai ca risti sa fii amendat, dar pui in pericol sanatatea oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *