Saratele

In fiecare weekend aleg sa fac diferite feluri de mancare, sau sa fac un desert. Weekend-ul trecut am fost plecata, asa ca acum ma revansez, si fac saratele. Imi place sa le fac cu branza de tara – sa ii zic asa – nu din aceea de comert, pentru ca sincer…mi se pare ca are prea multa apa.

Avem nevoie de:

  • oua
  • branza
  • aluat de placinta

Nu iti pot spune cu gramaje, pentru ca eu le-am luat in functie de cat aluat am. Dar trebuie sa stii ca poti folosi mai multe oua, nu doar doua ca mine.

Amestecam ouale cu branza ca in poza de mai jos.

Cand aluatul s-a dezghetat, atat cat sa-l poti desface fara sa se rupa, si sa-l tai in fasii subtiri – cat sa semene cu saratelele din comert – apoi pui peste fiecare branza si le pui la cuptor.

Eu una am cuptor electric, de cand il am pe acesta totul pare mult mai usor. Si drept sa iti spun fiecare reteta imi iese, fie ca vorbim de eclere, pizza sau alta reteta care necesita coacere.

Asa arata inainte de coacere. Eu am lasat spatiu intre ele, pentru a nu se lipi. Rezultatul este acesta:

Sotului meu ii plac asa, putin mai coapte, dar tu le poti face cum doresti.

In concluzie, in 20 de minute maxim, reusesti sa fac saratele ca in comert, delicioase si usor de facut. Mai sus ai lista cu ingrediente, si pasii ce trebuiesc urmati pentru a face aceste saratele.

Daca vreodata ajungi sa faci aceasta retate, te rog sa imi spui daca ti-au iesit, si bineinteles daca ti-au placut.

Asa cum ziceam, saptamanal aleg sa fac ceva bun pentru memnbrii familiei mele, azi saratele, weekend viitor..cred ca tiramisul voi face, daca vrei si tu reteta mea de tiramisu, lasa-mi un mesaj si cu siguranta voi scrie si reteta acestuia cu poze si pasii ce trebuiesc urmati pentru a realiza aceasta reteta.

Un comentariu la „Saratele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.