Vrajitoarea de la Iazul Mierlei – Elizabeth George Speare

Acum ceva vreme am trecut pe lista cartilor dorite acest titlu. Vrajitoarea de la Iazul Mierlei de Elizabeth George Speare este cartea ce mi-a stranit interesul in ajun de Craciun. Iti spun drept ca nu stiam exact la ce actiune sa ma astept. In primul rand recunosc ca ma asteptam la ceva de genul cei prezentate acum ceva timp: Cand esti vrajitoare… sau Ramai vesnic vrajitoare…, totusi mare mi-a fost uimirea cand am vazut ca este total diferita.

Este genul de lectura ce te duce in trecut, mai exact in anul 1687, la bordul vasului Delfinului, vas menit sa o duca pe Kit Tyler, in Wethersfield, oras ce ii va deveni casa. Totusi constata cu stupoare ca Wethersfield nu se compara cu Barbados. Daca majoritatea drumului se desfasoara lin, in apropierea  portului din Wethersfield, totul se schimba cand Kit alege sa sara in apa pentru a recupera papusa unei fetite.

Vrajitoarea de la Iazului Mierlei ne duce intr-o alta epoca, si o face inca de la inceput, pentru ca imediat dupa ce Kit alege sa recupereze papusa fetitei, ajunge sa vie etichetata drept vrajitoare, dar oare asa sa fie? Ajunsa la casa matusii ei, ajunge sa deprinda diferite trebuie gospodaresti, dar isi gaseste si pretendent.

Intr-o zi ajunge la casa vrajitoare – Hannah – o batrana vaduva a carei locuinta este situata in Iazul Mierlei, gaseste linistea si incepe sa inteleaga cum merg lucrurile in Noua Anglei, totusi lucrurile se schimba, atunci cand asupra orasului se abate o molima. Astfel Hannah ajunge sa fie izgonita din oras, dar cu ajutorului lui Nat Eaton, aceasta este salvata si dusa intr-o loc mai bun.

Kit ajunge astfel sa fie judecata, dar si sa fie curtata de William Ashby, care ii promite o casa mare, si o viata lipsita de griji, cei putin in mintea ei aceasta idee se naste, prin urmare ideea de o viata lipsita de griji ii face cu ochiul si se gandeste sa accepte cererea in casatorie.

Totusi intr-un fel sau altul ajunge sa isi doreasca sa plece inapoi la Barbados, asa ca ajunge sa astepte Delfinul cu sufletul la gura, isi face planuri pentru a face rost de banii necesare pentru transport, dar oare va reusi sa paraseasca Wethersfield, si sa ajunga in orasul de unde a plecat?

Elizabeth George Speare, este autoare care m-a trimis in trecut, care m-a facut sa inteleg o mica parte din modul de viata a celor din trecut, dar chiar si asa Vrajitoarea de la Iazul Mierlei este o carte uimitoare, care m-a facut sa stau cu sufletul la gura pe toata durata actiunii, o puteti achizitiona de pe Libris.ro.

Aventurile prin care Kit Taylor este nevoita sa treaca, cum renunta la rochiile din matase pentru hainele saracaioase. Renunta la libertatea ei pentru munca de acasa, turte cu malai si dezburuienirea lanului de ceapa. In concluzie Vrajitoarea de la Iazul Mierlei este o carte fascinanta, care te tine cu sufletul la gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *