3 sfaturi utile pentru a alege căruciorul potrivit pentru copii

Cu sute de branduri și de tipuri de cărucioare pentru copii disponibile pe piață în ziua de azi, alegerea este fără îndoială una destul de complicată. În multe magazine, dar și online, felul în care sunt descrise produsele te va îndemna, cel mai probabil, spre cel mai scump model.
Dar prețul mai mare nu va face produsul să se suprapună total nevoilor tale. De aceea, cel mai bine ar fi să stai și să analizezi puțin situația, ca să te asiguri că achiziționezi căruciorul pentru bebe de care ai cu adevărat nevoie.
Cumpăratul căruciorului pentru copii are ca principal obiectiv siguranța. Decizia ar trebui să se bazeze și pe felul în care vei folosi căruciorul, ce dotări suplimentare dorești și nivelul de confort pe care îl oferă, atât în ceea ce-l privește pe bebe, cât și în ceea ce te privește pe tine.
Iată 3 sfaturi utile pe care să le ai în vedere atunci când stai pe gânduri în privința acestei alegeri:

1. Siguranța primează!

Atunci când alegi un cărucior pentru copil, asigură-te că prezintă următoarele dotări de siguranță:
● Verifică dacă acesta este dotat cu o centură cu sistem de prindere în 5 puncte;
● Caută punctele de prindere în care cel mic și-ar putea răni degetele – cu siguranță nu ți-ai dori să sufere de fiecare dată când îl plimbi!
● Sistemul de frânare este foarte important – atunci când te oprești pentru o conversație cu o prietenă, este un mare plus să poți bloca roțile căruciorului!

2. Analizează felul în care îl vei utiliza

Dacă ești o fire mai aventuroasă și nu știi pe unde te vor purta plimbările cu bebe, sau dacă pur și simplu trotuarele din orașul tău sunt pline de gropi, orientează-te spre un cărucior cu un sistem de absorbție a șocurilor și cu perne cât mai confortabile. Poate că va fi un pic mai solid, dar bebe va sta perfect indiferent de calitatea terenului pe care îl plimbi!
Dacă mai degrabă îți plac plimbările…prin mall, orientează-te spre un cărucior mai compact, care se pliază eficient. Dacă încape și în portbagajul mașinii, e perfect!

3. Factorul confort

Factorul confort îl privește atât pe cel mic, cât și pe cel care va „conduce” căruciorul. Așadar, o primă chestiune de verificat ar fi nivelul de confort oferit de mânerele căruciorului. Apoi, este important să poată fi manevrat cu ușurință, virând fără probleme. Accesul facil la sistemul de frânare este un alt lucru pe care să îl ai în vedere.
Ușurința cu care modifici poziția scaunului, a „acoperișului”, precum și greutatea întregului ansamblu reprezintă lucruri pe care trebuie să le urmărești atunci când achiziționezi un cărucior pentru bebe.
Poate reușești să prinzi doi iepuri dintr-o lovitură: unele cărucioare au scaunul detașabil, putând fi folosit ca scaun de mașină pentru cel mic. Dacă această variantă îți surâde, analizează dotările de siguranță din ambele perspective.
Siguranța lui bebe, dar și a ta – una dintre principalele valori Miababy®
Pentru că siguranța copilului tău se află pe primul plan, este de mare ajutor să ai un partener de încredere la îndemână.
Magazinul online Miababy® este partenerul tău în creșterea lui bebe: oferă o gamă variată de cărucioare pentru copii, precum și alte accesorii potrivite pentru plimbările alături de micuțul tău. Fă-le o vizită pe site și vei găsi cu siguranță produsele de care ai nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *