Cand trebuie efectuate lucrarile de dezinfectie – o etapa esentiala in procesul de igienizare

Igienizarea si curatenia zilnica din cadrul locuintei reprezinta activitati care ne-au intrat in reflex si despre care stim ca ne protejeaza de captarea anumitor viroze sau dezvoltarea afectiunilor diverse, fie ca este vorba de aerisirea incaperilor, curatarea suprafetelor din bucatarie sau baie, stergerea prafului. Dincolo de interventiile de igienizare pe care le putem aplica personal, exista si lucrari mai ample de dezinfectie, care sunt recomandate ansamblurilor rezidentiale cu precadere atunci cand exista o epidemie, dar care sunt obligatorii tuturor spatiilor publice, indiferent ca exista un precedent sau nu.

Lucrari profesionale de dezinfectie – in ce consta aceste operatiuni si cand sunt recomandate?

Dezinfectia cuprinde totalitatea lucrarilor efectuate pentru decontaminarea suprafetelor, eliminarea microbilor, prin aplicarea diferitelor solutii chimice, sterilizanti chimici sau substante dezinfectante si utilizarea agentilor fizici precum razele solare, raze UV artificiale, sterilizanti chimici.

Dezifenctia este necesara pentru mentinerea starii de sanatate in parametri optimi, asigurandu-ne astfel ca au fost eliminati toti agentii patogeni corpului uman.

Tipologia lucrarilor de dezinfectie:

In functie de zonele in care vor fi aplicate metodele diverse de dezinfectie, aceasta este locala sau generala, iar in ceea ce priveste scopul acesteia, exista lucrari preventive – dezinfectie profilactica si lucrari de necesitate – dezinfectie de atac sau terapeutica.

–        Dezinfectia preventiva: are ca scop prevenirea unor situatii critice de imbolnavire sau captare a diferitelor afectiuni si combaterea bolilor care se transmit. Aceste lucrari se efectueaza periodic si doar in situatiile in care nu exista o sursa de agenti patogeni identificata, care necesita aplicarea dezinfectantilor speciali pentru eliminare.

–        Dezinfectia de atac: este efectuata de urgenta atunci cand sunt identificati agenti patogeni, parazitari sau boli infectioase. Aceste lucrari se efectueaza de la semnalarea primelor cazuri de imbolnavire si pana la stoparea focarului.

 

Care este frecventa de aplicare a solutiilor chimice si procedurilor speciale de dezinsectie?

In primul rand, curatenia impecabila si procesul de igienizare mentin un spatiu curat, dezinfectat, fara pericol de imbolnavire. Cu toate acestea, in functie de tipul spatiului si modul de utilizare al acesteia, recomandarile privind frecventa realizarii dezinfectie difera:

–        spatiile alimentare – curatenia zilnica si igienizarea ori de cate ori de impune, lucrari de dezinfectie generala cel putin o data pe luna;

–        spatii publice – cel putin o data la 3 luni;

O alta recomandare este cresterea frecventei realizarii dezinfectiei in timpul sezonului cald, in bucatariile locuintelor, dar mai ales in bucatariile restaurantelor, hotelurilor, cantinelor.

DeratizareBucuresti.ro – servicii complete de curatenie si igienizarea oricarui tip de spatiu

Serviciile profesionale de curatenie sunt recomandate pentru orice tip de spatiu, fiind o masura obligatorie mai ales in spatiile comerciale, spatiile destinate serviciilor publice, saloanelor de coafura si saloanele cosmetice, sali de fitness, SPA, sauna etc.

Pe langa serviciile de curatenie, specialistii le recomanda tuturor celor care administreaza afaceri si care ofera un seriviciu direct publicului, preventiv, minim o operatiune de dezinfectie si una de dezinsectie in fiecare an.

Serviciile complete de curatenie si igienizare profesionala asigura un spatiu in care este mai greu sa se dezvolte culturi de bacterii si alte microorganisme, insa fluxul constant si circulatia frecventa in anumite spatii favorizeaza aparitia daunatorilor, insectelor, virozelor etc. Specialistii de la DeratizareBucuresti.ro le recomanda tuturor efectuarea periodica a operatiunilor de eliminare a acestor riscuri, intrucat varianta de preventie este si mai putin costisitoare. Pe langa reglementarile impuse prin prisma legislatiei cu privire la spatiilor destinate serviciilor de catering, cazare, entertainment etc, reprezentantii companiei DeratizareBucuresti.ro considera ca tine de responsabilitatea fiecarui administrator al unei astfel de afaceri sa asigure un mediu curat si sanatos si sa respecte termenul de efectuare a lucrarilor de dezinfectie.

–––––––––

CONTACT:

Tel.fix – 021 413 89 41;

Vodafone – 0724 355 711;

Orange – 0744 843 852;

Telekom – 0762 267 299;

 

Mail – ligrivddd1999@yahoo.com

Site – www.deratizarebucuresti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.