Cateva lucruri despre amanet

Nu stiu daca este prima data cand ajung aici, sau ai mai fost candva, dar chiar si asa iti spun ca am avut cateva experiente cu diferite produse lasate la amanet. Daca in copilaria mea nu stiam decat de cele care primeau bijuterii, cred ca acum ai vazut ca lucrurile s-au schimbat, si ca pe langa bijuterii, acestea primesc si alte tipuri de produse.

Acum mult timp am inceput sa aplez la ajutorul lor, in momentul in care eram in pana, si aveam cu adevarat nevoie de finante, dar doar in perioade in care stiam ca puteam da bani inapoi la timp sa nu pierd produsul amanetat. Totusi am invat cateva lucruri de pe vremea in care mergeam la amanet pentru ajutor financiar.

In primul rand trebuie sa iti spun ca nu am nimic impotriva celor ce apeleaza la amanet pentru diferite nevoie, totusi cred ca nu ar trebuie sa mergi la amanet decat in cazul cu adevarat importante, nu pentru ca nu ai bani pentru a-ti intretine viciile sau alte lucruri ce pot amanate.

Hai sa iti spun ce am invatat eu cand vine vorba de amanet

amanet
amanet

In primul rand trebuie sa citesti contractul, din punctul meu de vedere este un aspect important. Stiu ca semnam fara sa citim, stiu din propria experienta ca de multe ori, semnez fara sa citesc. Un alt aspect important, il reprezinta periodata pentru care iti lasi produsul in amanet. O sa ti se para ciudat, dar in functie de amanet, aceasta perioada poata varia, intre 15 zile si 30 de zile, de aceea iti spun, mare atentie la ce semnezi.

Chiar daca ai semnat fara sa citesti, uitate dupa aceea pana la ce data spre amanatare iti vor tine produsul, trebuie sa mai stii ca unele centre de amanet iti mai lasa garantie 5 zile, abia apoi poti spune ca ai pierdut produsul. Un  alt aspect il reprezinta suna pe care o accepti pe produs. Da este adevarat ca ei ti spun pretul, dar la fel de adevarat poti lua doar o parte din bani, astfel contractul este facut doar pe suma imprumutata. Asa ca sfatul meu este sa iei doar suma de bani pe care stii ca o poti restitui in timp util, daca vrei sa iti recuperezi produsul.

Stiu toate aceste lucruri, pentru ca m-am lovit de ele, abia tarziu am inteles ca a merge la amanet este dus-intors si trebuie sa fii foarte sigur ca poti sa iti recuperezi bunul, pentru ca…o data dat daca nu indeplinisti conditiile contractuale, vei ramane fara bunul amanentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *