Daca as ramane – Gayle Forman

Sincer trebuie sa iti spun ca mereu imi fac o parere despre carte, chiar inainte sa o citesc. Daca as ramane de Gayle Forman, nu a fost o exceptie, pentru ca pur si simplu inca de la inceput ma asteptam sa fie putin altfel de ceea ce citisem pana acum.
Mi s-a spus ca nu este frumoasa, ca este mult prea Trista, si ca mai mult ca sigur nu imi va placea, dar trebuie sa ii contrazic pe cei ce spun asta, pentru ca, mie cartea mi se pare destul de frumoasa.
Totusi trebuie sa recunosc ca titlul si coperta te pregateste pentru ce urmeaza. Sincer..daca imi pun mintea la contributie, cred ca mai exista un film tot pe acest subiect, si oarecum asemanator.
Daca as ramane, este genul de carte ce te face sa iti pui unele semen de intrebare, tu ce ai face daca ai fi in situatia Miei? Eu una cred ca as ramane, dar inainte sa argumentez aceasta decizie, hai sa iti povestesc putin despre carte.
Mia o violoncista aflata inca in liceu, alege sa petreaca ziua impreuna cu familia ei, la bunici in locul unei repetitii la violoncel. Intr-un moment nefavorabil o alta masina intra in masina familiei ei si de aici totul se schimba. Ajunge sa fie spectator la propria ei viata, si sa vada ce se intampla in jurul ei. Pe toata durata acestei perioada ne sunt relatate perioade din viata ei, din copilarie pana in momentul accidentului.
Iti spun sincer, ca am avut perioade in care am plans, am avut perioade in care m-am pus in locul Miei si m-am gandit ce as face. Cred ca toti ne-am gandit o data in viata cum s-ar comporta lumea daca am fi in situatia ei, si ne-am dori sa fim spectatori.
Nu credeam ca va fi pe gustul meu aceasta carte, dar este o carte care te face sa reflectezi, sa te grandesti ce ai face, si daca ai trece printr-un astfel de moment ce ai alege.
Sincer ma bucur ca am decis sa iau cartea de pe Libris.ro, dar si ca am vazut filmul, pentru ca intr-un fel sau altul am reusit sa ma abtin si sa vad filmul abia dupa ce am citit cartea. Si chiar daca intr-un film, vezi viziunea regizorului, ceea ce eu mi-am imaginat, nu a fost diferit fata de ce a gandit regizorul.
In concluzie, Daca as ramane de Gayle Forman este o carte ce merita citita, o carte care te va face sa te gandesti daca tu ai allege sa ramai sau nu, si in acelasi timp o carte ce te tine in suspans de la inceput pana la sfarsit. Cu siguranta o voi citi sip e a doua – Daca te-as gasi, pentru ca am inteles ca este la fel de frumoasa ca prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *