Sunt un cititor – Tag

Acum ceva timp, am descoperit acest tag, si recunoc ca intrebarile m-au facut sa vreau sa il preiau.  Am spus de multe ori, ca am descoperit cititul tarziu, dar pot spune ca sunt un cititor. Nu mai are sens sa o lungim, hai sa incepe acest tag.

  • Alege un cuvânt care descrie ce înseamnă a fi cititor pentru tine

Cititor egal calator. Imi place sa imi imaginez ca intru in pielea personajului preferat din carte, si parca traiesc actiunea impreuna cu el. Vad aceleasi locuri, totul prin ochii personajului, dar si prin ochii scriitorului.

  •   2.Care a fost prima carte de care te-ai îndrăgostit?

Acum multi ani, am pus mana pentru prima data pe o carte, Mary Poppins pe Aleea Ciresilor. Aceasta a fost cartea care m-a facut sa nu ies din casa vreo 3 zile. Am citit-o pe nerasuflate si o recomand tuturor copiilor.

  • Hardcover sau Paperback?

Hardcover, pentru ca urasc cand se strica coperta unei carti. Nu zic nu, cartilor paperback, dar daca ar fi dupa mine, as alege doar hardcover.

  • Cum ți-a format cititul identitatea?

Hm…grea intrebare! M-a schimbat, nu stiu cum dar a facut-o. Acum prefer sa stau si sa citesc, sa calatoresc alaturi de personajul din carte, in loc sa stau in fata tv-ului, sau cu telefonul in mana.

  • Ce carte citești când vrei să te simți confortabil?

In general, citesc cam ce-mi pica in mana, dar recunosc ca aleg cartile gen fantasy, sau de dragoste, pur si simplu imi place sa citesc o carte usoara, cu vrajitori, varcolaci si alte creaturi fantastice.

  • Te-a învățat cineva să fii un cititor? Sau ai devenit unul pe cont propriu?

O sa sune ciudat, dar un loc de munca m-a invatat sa fiu cititor. Acum ceva timp lucra ca operator calculator intr-un loc unde erau foarte multe carti. O intrebare m-a facut sa ma indrept spre aceasta calitatea, cea de cititor, aceea fiind: iti place sa citesti? Recunosc ca atunci am mintit, am spus ca da, doar din cauza faptului ca imi doream acel job. Totusi ajungand sa lucrez cu carti, sa le vad zilnic, am inceput sa citesc, astfel am ajuns sa imi cumpar carti lunar.

  •   Descrie locul tău preferat unde citești.

As spune acasa, dar aici de cand cu pitica mea, nu mai am liniste…asa e cu cei mici, totusi pot spune ca citesc in ratb :), cu castile in urechi, in compania melodiilor preferate, drumul spre munca, a devenit o placere.

  • Care este cartea care ți-a schimbat felul de a vedea lumea?

Clar Tipul din filme nu exista, toate cele trei volume. Sunt scrie de Bogdan Stoica si recunosc ca tipul este genial. Pot spune ca sunt cartile care m-au facut sa inteleg cat de cat barbatii, si sa ii primesc cu alti ochi, dar si sa inteleg cat de sofisticate suntem noi.

Acestea fiind raspunsurile mele, pot spune ca ma numesc cititor, acum nu mai plec fara cartea pe care o citesc in ghiozdan, si chiar daca intr-o zi aleg sa imi schimb ghiozdanul, las altceva acasa, doar ca sa imi pot lua cartea cu mine.

Spune-mi tu citesti? Ce te defineste ca si cititor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *