Becurile cu Led cuceresc Romania

Din cele mai vechi timpuri, romanului i-a placut sa traiasca in lumina la propriu si la figurat. Aceasta afirmatie poate fi demonstrata istoric:
-in 1857 Bucurestiul este primul oras din lume iluminat cu gaz lampant
-acum 134 de ani, Timisoara a fost primul oras din Europa iluminat electric.
De ce despre aceste aspecte pozitive din Romania se evita sa se vorbeasca? Va dati seama ce realizare era pentru epoca respectiva ca toate strazile orasului sa fie iluminate?
Fiind pionieri in iluminatul artificial se intelege ca tinem pasul cu tot ceea ce apare nou in domeniu, iar in prezent au cucerit Romania celebrele becuri cu led.
De diferite forme si marimi, oferind lumina calda sau rece, alba sau galbena ele sunt la moda datorita urmatoarelor caracteristici:
-durata mare de viata. Spre deosebire de becurile clasice, un bec cu led rezista ani intregi luminand la fel de intens si cu aceeasi acuratete ca in prima lui zi de viata.
-calitatea luminii sale. Indiferent de culoare sau de faptul ca lumina este calda sau rece, important este ca o imita 100% pe cea naturala, nu agreseaza ochiul, nu palpaie si nu emite zgomote la aprindere.
-functionarea se produce instantaneu, fara un timp de asteptare sau de incalzire. Apesi pe intrerupator, iar lumina se revarsa in incapere.
-varietatea produselor. Exista becuri led moderne sau vintage, de inspiratie citadina sau rurala, uriase sau discrete, de interior sau de exterior. De pilda in cel mai mare magazin online de profil din tara sunt in stoc 249 de modele de astfel de becuri, asezate pe cele 7 pagini ale catalogului virtual.
-consumul redus de energie electrica. Generalizand becurile cu led in locuinta, veti constata ca factura la electricitate va fi diminuata cu 70%.
-contine elemente care nu dauneaza organismului uman si nici mediului. Nu putem sa nu ne aducem aminte mirosul neplacut al gazului lampant din lampi si fumul care iesea uneori prin sticla, dar nu aveam de ales; noaptea aveam nevoie de lumina artificiala. Si mercurul neoanelor ne facea sa ne temem pentru sanatatea si securitatea noastra, cat despre palpairile suparatoare si zgomotul enervant al acestora, ce sa mai spunem!
Toate sunt de domeniul trecutului si fara parcurgerea acestor trepte, nu ne-am fi bucurat de introducerea porvidentiala a produselor cu led in iluminat. Led-ul este o veritabila treapta de progres fiindca are in vedere doua aspecte esentiale: sanatatea oamenilor (a ochilor, a cailor respiratorii, sanatatea mentala) si economia (de energie electrica, de becuri fiindca nu se mai ard atat de des si nu necesita inlocuire).
Daca produsele se pot comanda online, iar distribuirea lor la domiciliu este garantata se obtine un alt avantaj major: economia de timp. Becurile cu led, care asigura o lumina de calitate in mod constant, au si marea calitate de a se monta foarte usor si de a costa foarte putin, desi sunt de calitate premium.
Extindeti iluminatul cu becuri cu led in locuinta dumneavostra si nu veti regreta! Nu uitati ca am fost pionierii iluminatului stradal si noi, romanii, suntem prin excelenta iubitori de lumina la propriu si la figurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *