Cel mai lung drum – Nicholas Sparks – Recenzie

Acum ceva vreme, am decis ca este timpul sa iau cu mine cartea scrisa de Nicholas Sparks – Cel mai lung drum. Carte ecranizata in anul 2015, si iti spun sincer ca atat cartea cat si filmul sunt superbe. Cartea mi se pare wow. Cred ca este prima cartea pe care o citesc de Nicholas Sparks, dar sincer cred ca voi cauta si alte carti.

Am inceput aceasta carte, intr-o zi pe cand mergeam la munca, si de atunci nu am mai lasat-o din mana. Povestea incepe cu un accident, cu accidentul in care este implicat Ira, un batranel in varsta de 91 de ani. Inca de la inceput povestea te prinde, pentru ca te face sa vrei sa afli ce se intampla cu Ira. Tot in primele pagini facem cunostinta cu Luke si cu Sophia, de asemenea o cunoastem si pe Ruth.

Trebuie sa recunosc, ca acum ceva timp nu mi se pareau asa de interesante acest gen de carte. Cred ca imi era greu sa urmaresc actiunea. Sa iti spun mai exact de tip de carte este Cel mai lung drum de Nicholas Sparks, este o carte care are capitolele impartite in functie de personaje. Mai exact, intr-un capitol ne spune cum evolueaza situatia in care se afla Ira, dar si intamplari din trecutul acestuia cu Ruth. Intr-un alt captiol ne povesteste diferite lucruri despre Luke sau despre Sophia.

Totusi aceasta carte m-a captivat. Felul in care cei doi se apropie de Ira mi se pare emotionat, cum niste scrisori scrie de Ira pentru Ruth te pot ajuta sa intelegi mai bine viata batranului morocanos, si cum Sophia ajunge sa fie invitata la o galerie de arta. Mi se pare interesant cum faptul ca Luke este calaret de tauri si Sophia este o studenta la Wake ii face atat de potriviti. Desi daca stai si te gandesti…ai putea zice ca nu se potrivesc.

Mi se pare interesant modul in care Nicholas Sparks face trecerea intre trecut si prezent, cum fiecare poveste din viata batranului Ira, dar si cum Sophia si Luke raman alaturi de el pana cand ii citeste acestuia fiecare scrisoare din cutie. Cutie pe care Sophia o salveaza si prin intermediul careia acestia ajung sa se cunoasca.

Mi-a placut enom, recunosc ca mi s-a parut interesanta reactia fetelor de la casa suroritatii cand Luke a venit sa o ia pe Sophia la masa. Dar si modul in care acesta si-a facut aparitia atunci cand Brian se certa cu Sophia. Un adevarat gentalman. Sincer mi se pare tare frumos modul in care acesta ii ia apararea Sophiei, dar si cum acestia incep sa isi povesteasca diferite lucruri pe cand se uita la stele.

Cel mai lung drum, este din punctul meu de vedere, tipul de care ce te face sa iti doresti o relatie ca cea descrisa de Nicholas Sparks. Cartea am gasit-o pe Libris, si tot aici am gasit alte titluri scrie de el. Eu una m-am indragostit de modul in care sunt descrie micile detalii. Detalii ce fac diferente, si care te fac sa te simti acolo.

Am plans cand Ira si-a gasit sfarsitul, m-am bucurat cand lucrurile s-au indreptat intre Luke si mama lui, si cand Sophiei si se indeplineste dorinta, aceea de a lucra intr-un muzeu. Te invit sa citesti cartea Cel mai lung drum de Nicholas Sparks, pentru ca aventurile celor patru – Ira si Ruth, Sophia si Luke te vor face sa fii alaturi de ei pagina cu pagina.

3 comentarii la „Cel mai lung drum – Nicholas Sparks – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *