Care sunt principalele trei pericole din apa de la robinet

Cu siguranta ai auzit de marele conflict legat de consumul de apa de la robinet versus consumul de apa imbuteliata. Foarte multe persoane au ales sa isi procure apa pentru consum din supermarketuri din cauza stirilor, reclamelor sau articolelor care au sustinut acest fapt. Insa aceasta nu este singura solutie. Cu banii pe care ii aloci bidoanelor de apa din supermarket poti sa iti alegi filtre de apa potrivite pentru locuinta ta. Pana nu este prea tarziu.

 

Totusi atentia noastra este indreptata spre alt aspect: informatiile pe care le detin oamenii despre pericolele care se gasesc in apa de la robinet. Inainte de a actiona intr-un fel sau altul – fie sa cumparam apa din magazin, fie ca atasam un filtru de apa la robinet, trebuie mai intai sa detinem informatiile care ne conduc spre aceasta decizie. In cea mai simpla forma posibila, exista trei pericole majore ale apei de la robinet:

 

 

Plumbul sau aluminiul

 

            Ca urmare a ruginirii conductelor din sistemul de distributie al apei, in compozitia sa pot sa apara metale grele cum ar fi plumbul sau aluminiul. Principalele consecinte negative ale consumului de apa cu prezenta acestor doua metale sunt reprezentate de afectiuni ale creierului, a nervilor sau a rinichilor.

 

Clorul

 

            Chiar daca din punct de vedere legal este impusa o anumita cantitate de clor in compozitia apei pentru a curata sistemul de distribuire si a distruge bacteriile, pentru organismul uman clorul este unul dintre cele mai nocive substante. Medicii ne transmit ca din cauza clorului poate sa apara riscul de cancer la vezica sau sani, dar si probleme asmatice.

 

Bacterii si virusi

 

            Este adevarat ca sistemul de distribuire – intregul ansamblu de tevi si conducte care aduc apa pana in paharul tau – este lipsit de prezenta bacteriilor din cauza lipsei de oxigen. Insa locul in care acestea se pot dezvolta este chiar gura robinetului. Daca nu ai fost curios pana acum, poti sa faci urmatorul lucru inainte sa iti umpli un pahar cu apa de la robinet: cu ajutorul unei cheie franceze deschide orificiul pe unde curge apa si vei observa ca apa pe care tu o bei trece printr-un strat de bacterii, virusi, mucegai si impuritati care iti pot afecta sanatatatea in mod major.

 

Este esentiala constientizarea pericolului din paharele zilnice de apa pe care le consumam. Pentru sanatatea ta si a celor din jur alege filtre de apa din magazinul Bio Energy Water.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.