Ce sunt pompele dozatoare si de ce ai nevoie de ele?

Pompele dozatoare, asa cum le sugereaza si numele, sunt pompe de dimensiuni mici care transfera o cantitate foarte precisa dintr-o substanta intr-un sistem prin care circula apa. Desi exista mai multe metode prin care o pompa dozatoare poate face asta, principiul este acelasi: pompa trage cantitatea de substanta necesara din rezervorul in care este stocata acea substanta si injecteaza intreaga cantitate intr-o teava sau un rezervor cu apa. Aceste pompe se folosesc intr-o multime de domenii, de la tratarea plantelor in agricultura pana la curatarea apei din piscine.

Atunci cand alegi o pompa dozatoare, este foarte important sa iei in considerare materialul de baza din care este construita aceasta deoarece de acest aspect depinde tipul de substante pe care il poate doza pompa. Substantele pot fi abrazive, caustice, vascoase, foarte fierbinti, foarte reci sau chiar toxice. Materialele ca fonta, plasticul sau otelul inoxidabil au fiecare in parte diverse avantaje si pot gestiona substante cu diferite proprietati mai bine sau mai prost ca celelalte. De aceea, trebuie sa stii exact la ce vei folosi pompa dozatoare inainte de a o cumpara si trebuie sa te orientezi spre una realizata dintr-un material potrivit.

Pompele dozatoare realizate in cea mai mare parte din plastic sunt cele mai ieftine si rezista foarte bine la coroziune, nefiind afectate de cea mai mare parte de substante chimice. Alege aceste pompe daca le vei folosi, de exemplu, pentru curatarea piscinei prin adaugarea unei anumite cantitati de clor in apa, sau pentru alte activitati casnice.

Daca ai nevoie de o pompa dozatoare mai rezistenta, pe care sa o folosesti in agricultura pentru tratarea plantelor cu diverse substante chimice impotriva daunatorilor, alege ca material de baza otelul inoxidabil. Acesta va rezista atat la substante mai corozive, cat si la o presiune mai mare decat plasticul.

Pompele dozatoare fabricate din fonta sunt destinate utilizarii industriale. Fonta este cel mai rezistent material la abraziune, coroziune si temperaturi foarte inalte sau foarte scazute; in plus, poate doza substante cu presiuni mult mai mari ca alte materiale.

Indiferent care este utilizarea pentru care o vei folosi, este important sa te documentezi inainte de a face o achizitie. Alege Aqualine si nu doar ca vei cumpara pompe dozatoare la preturi mici, dar vei beneficia si de suport calificat pentru alegerea pompei potrivite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *