Cine cumpara rapid o masina?

Pe vremea tatalui meu, o masina, odata cumparata, o tineai toata viata, ba o mai si lasai mostenire copiilor. Pe atunci, a avea un autoturism personal era un lucru rar si nimeni nu isi permitea sa detina doua. Masina se ingrijea, se lustruia si cred ca toata lumea din generatia anilor ‘80 si ‘90 isi aduce aminte de acel vecin care toatat ziua statea cu capota de la Dacia 1300 ridicata si mesterea numai el stia ce.
Vremurile acelea s-au dus. Azi, 2 din 3 cetateni majori au masina. Autoturismul personal nu mai este doar un moft ci o necesitate. Nevoia de a ne deplasa cat mai repede de la un punct X la un punct Y este mare si nu ne mai permitem luxul de a sta dupa mijloacele de transport in comun. In plus, sunt joburi unde a lua autobuzul nu prea este indicat. De exemplu, la o companie unde este obligatorie tinuta business nu cred ca cineva face o impresie prea buna ajungand la birou transpirat si cu hainele sifonate din cauza aglomeratiei.
Asadar, piata auto din Romania este destul de generoasa. Exista autoturisme pentru orice buget si, ce este si mai frumos, le putem oricand inlocui cu altele. Asta a facut si fiul meu. La 18 ani i-am cumparat prima lui masina. Nu era una prea noua si nici prea mare, dar era functionala si ideala pentru un tanar care abia isi luase permisul auto. Anii au trecut, baiatul meu s-a angajat si a inceput sa castige binisor. Asa ca a decis sa vanda masina primita in dar. Gasise ceva mai pe gustul lui dar, desigur, putin mai scump. Avea deja o parte din bani insa ii mai lipseau cateva sute de euro ca sa isi cumpere masina mult dorita. Pare simplu dar nu e chiar asa.
A pus intial anuntul pe internet insa, desi masina functiona bine, toti cei care sunau, ar fi vrut sa o ia gratis. Desi pretul stabilit era chiar mic comparativ cu marcile de masini identice de pe site, nimeni nu a vrut sa o cumpere. Fiul meu era disperat pentru ca nu stia cat mai putea sa amane achizitionarea celeilate. Deja vorbise cu cineva sa i-o retina si trebuia sa dea banii cat mai repede. Intr-o seara, cand navigam pe internet incercand sa caut o solutie pentru el, am cautat din curiozitate ce imi apare daca tastez “cumparam auto”. Asa am gasit site-ul firmei Amanet A.G.S. Intial am crezut ca este o gluma. Nu auzisem ca o casa de amanet sa cumpere si sa amaneteze masini insa, dupa ce m-am interesat mai bine, am vazut ca totul era adevarat. Am pus mana pe telefon si i-am spus fiului meu ca, a doua zi, sa se duca acolo si sa ia si toate actele masinii pentru orice eventualitate. Cum, din fericire, unul din sedii era chiar langa casa lui, la prima ora a fost acolo. Abia pe seara m-a sunat. Am crezut ca nu rezolvase nimic insa situatia statea exact invers. La Amanet A.G.S. reusise sa vanda pe loc masina cu suma necesara si pana seara isi si achitase celalalt autoturism. A fost cea mai simpla si rapida tranzactie si Amanet A.G.S. a facut totul posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *