Geam securizat, la ce se foloseste?

Sunt multe lucruri, despre care putem vorbim. Indiferent de subiect, consider ca poate fi dezbatut  destul de mult. Azi de exemplu vreau sa vorbim despre o chestie destul de ciudata, sau o ciudatenie de-a mea. Ce chestii gasesti pe internet. M-am tot uitat dupa diferite combinatii de cuvinte, si geam securizat, m-a dus pe un site interesant.

Initial voiam sa vorbim despre emisiunile acelea de genul: Cum se fabrica, dar m-am razgandit, pentru ca, curiozitatea mea nu are limite. Asa ca m-am uitat dupa geam securizat, asa am descoperit modul in care acestea sunt facute.  M-am uitat si la ce se folosesc, aceste tipuri de geamuri, si fix despre asta vreau sa iti povestesc.

La ce foloseste un geam securizat?

 

 

 

 

 

Aceste poze le-am gasit pe un site, un  loc in care am aflat cum se fabrica aceste geamuri securizate. Sticla intarita, sau geamul securizat, este produsa prin incalzirea sticlei la o temperaturi de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie. Suprafetele eterne sunt atunci racite cu rapiditate, creand astfle o compresie puternica. Procesul de incalzire, urlat de cel de racire este efectuat controlat electronic iar parametrii dupa care se realizeaza acest proces, influenteaza fundamental calitatea geamului securizat.

Iti spun sincer ca aceste procedeu mi se pare interesant, si admir persoanele ce se ocupa cu acest lucru. Fiind un procedeu ce necesita atentie, si in acelasi timp destul de periculos…cel putin eu asa cred. Acum, hai sa iti spun la ce se foloseste geamul securizat.

In primul rand la fatadele magazinelor, ai vazut ca magazinele stradale, cat si cele din mall-uri au fatadele din sticla, acestea sunt realizate din acest tip de sticla. Compartimentari si pereti din sticla, acestea se intalnesc cel mai des la birouri, dar si in alte parti. Pe langa aceste doua locuri, mai gasim acest tip de sticla la cabine de dus, balustrade, usi de sticla si balustrade.

Sincer mi se pare un subiect interesant, pentru ca se stie sigur, in aceste cazuri, ai nevoie de o sticla rezistenta. O sticla atent lucrata, menita sa te ajute sa scapi de un posibil accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *