Panourile solare, o schimbare necesara

Stiu sigur ca ai vazut cat de multe s-au schimbat in jurul tau. Cum am inceput sa lasam in urma acele modalitati clasice de incalzire, si cum am ajuns sa apelam la panouri solare. Recent am cunoscut o persoana care a facut aceasta schimbare.

Desi locuieste la bloc, si acolo are toate conditiile, pentru locuinta din afara capitalei, s-a gandit sa apeleze la panouri solare. A facut modificarile necesare si a instalat un panou pentru apa calda. Mi-a spus ca totul s-a schimbat de cand a inceput sa foloseasca aceste panouri solare. M-am interesat si am gasit kit-uri pentru apa calda menajere pentru 5-6 persoane.

Atunci am aflat prima data de panouri solare nepresurizate. Nu stiam cam exista mai multe tipuri de panouri solare, dar nu ma mira, pentru ca vorbim de o evolutie a lucrurilor constanta, si tocmai din acest motiv desi am vazut acest model de panou solar, nu stiam denumirea acestuia.

As apela la panouri solare?

Da, in primul rand pentru cele spuse de colegul meu. Facturile sale s-au diminunat considerabil de cand aceste panouri solare, fac parte din viata lor. Pe langa costuri, poti vorbi si de confort…daca locuiesti intr-o zona in care apa de fantana iti este prietena, si pentru fiecare spalare esti nevoit sa incalzesti apa, acestea sunt foarte utile.

Daca apelezi la un hidrofor, sau alte tipuri de echipamente, ce te pot ajuta sa aduci apa mai aproape de casa, un panou solar o poate incalzi pentru tine. Astfel nu vei mai fi nevoit sa incalesti apa, ci pur si simplu vei da drumul la un robinet. Acelasi mecanisc ca la bloc, sau la orice alt tip de locuinta care beneficiaza de apa curenta.

Stiu ca vei spune, ca aceste panouri solare sunt scumpe, si ai dreptate, dar gandestete la ea ca la o investitie pe termen lung. Stii deja ca avem o clima destul de prietenoasa, si pe timp de primavara-toamna, chiar si iarna ( dupa cum arata acest anotimp de vreo cativa ani ) vei putea beneficia de apa calda, fara sa fii nevoita sa consumi gaz sau curent electric, mai mult decat atata, cu timpul vei observa o micsorare considerabila a facturilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.