Protectia muncii, un aspect important

Stiu ca am mai vorbim acum ceva vreme despre acest subiect, azi am revenit la subiect pentru ca dupa ce am discutat cu un domn, in mintea mea s-a dat un semnal de alarma.
Cred ca stii deja ca drumul de acasa pana la locul de munca, este foarte important, si ca atata timp cand nu te abati de la el, in cazul in care ti se intampla ce…intra la categoria: accident de munca. Stii asta da?
Ei bine, fix despre am discutat cu acel domn, suferise un accident in drum spre casa, accident cu urmari grave si care la scos din campul muncii ajunga sa fie pensionat pe caz de boala, pana la urma. Dar din cauza faptului ca cei ce au completata acele hartii, nu au tinut cont de acest aspect, banii care i se cuveneau eu destul de putini – la fel ca in multe alte cazuri. Dar pentru ca intr-un final cineva s-a gasit sa verifice dosarul domnului si sa treaca acolo unde trebuie accident de munca, pensia acestuia a fost recalculata.

Ce relevanta are acesta povestire cu subiectul meu, pai are…pentru ca asa cum am spus candva, ma repet si acum, este important sa lucram la o companie ce tine cont de acest lucru, de protectia muncii si aplica aceste lucruri asa cum trebuie, nu doar pe hartie
Companie la care lucrez este o companie ce tine la acest lucru, si asta se cunoaste, in primul rand pentru ca periodic avem parte de audit SSM. Mi se pare util si foarte bun, mai ales ca doar asa sunt verificate cu atentie punctele precizate la protectia muncii.
De exemplu la compania la care lucrez, nu ai voie sa intri in depozit fara bocanci, nu conteaza ca esti sofer sau angajat. De asemenea te obliga sa porti vesta refletorizanta, fara aceste doua lucruri nu te lasa sa intrii. Aceste aspecte sunt verificate periodic dar si multe altele, de aceea cred ca este important sa se faca protectia muncii, ca la carte dar sa se si respecte aceste aspecte.
Tot aici am auzit prima data de evaluare de risc, adica se realizeaza o analiza a activitatilor ce au loc in unitate pentru fiecare loc de munca sau post de lucru in parte. Sincer mi tot ce tine de protectia muncii mi se pare interesant, pentru ca daca iti faci treaba bine, vei avea merei garantia ca ai instruit personalul si ca nu se pot accidenta.
In concluzie, consider ca trebuie sa te asiguri ca lucrezi la o companie ce trece cu brio de un audit SSM si daca este gasita cu nereguli, va face tot ce ii sta in putina sa remedieze acele probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.