Cum rezista magazinele de muzica in era digitala?

Efectul terapeutic al muzicii este cunoscut in lumea intreaga. Muzica ne relaxeaza, ne ajuta sa depasim momentele mai putin placute din viata noastra si reuseste sa ne inveseleasca chiar si atunci cand pare imposibil. Oamenii asculta muzica in drum spre serviciu, in timp ce lucreaza, atunci cand se distreaza alaturi de cei dragi, atunci cand au un motiv de sarbatoare. Cu totii obisnuim sa ascultam muzica la radio, pe youtube, pe telefon sau tableta, folosind diverse aplicatii. In era digitalizarii gasim muzica free oriunde si oricand. Si totusi, cum reusesc sa reziste magazinele de muzica pe o astfel de piata?

De la muzica pe vinil la CD-uri cu muzica

Daca omenirii i-au trebuit aproape 100 de ani ca sa faca trecerea de la cutia muzicala si muzica pe foita de cupru la discurile de vinil, iata ca in doar 20 de ani industria muzicala a evoluat de la discurile de vinil la CD-uri si DVD-uri. In anii ’90, un CD cu muzica romaneasca reprezenta un intreg album al unui artist. Astazi, tehnologia Blue Ray permite trupelor si cantaretilor sa vand albume pe care isi inregistreaza videoclipurile. Dar toate acestea sunt, de cele mai multe ori, la un search distanta. Este suficient sa cauti artistul preferat pe Google pentru a primi ca rezultate nu numai melodiile si videoclipurile, ci si bibliografie, istoric in industrie, colaborari, evenimente viitoare si multe altele.

Si atunci, cand gasim muzica pe toate canalele, in mod gratuit, ce pot oferi magazinele de muzica in plus? Cum s-au adaptat cerintelor pietei, industriei si evolutiei tehnologiei? In primul rand, au intrat in mediul virtual si au deschis magazine de muzica online. Astfel, locatiile fizice au acum un corespondent pe Internet. Clientii interesati sa achizitioneze un CD cu muzica clasica pentru un cadou sau pentru colectia personala poate verifica acum din timp disponibilitatea in stoc de cd-uri de muzica pe Nicherecords.ro si pot comanda produsul dorit. Nu mai trebuie sa mearga fizic in fiecare magazin si sa traverseze tot orasul pentru a gasi CD-ul cu muzica romaneasca al unei trupe din anii ’90. Tehnologia a simplificat mult lucrurile, iar magazinele de muzica online sunt astazi un suport pentru clientii lor.

Muzica greu de gasit se afla doar in magazinele de muzica

Un alt avantaj al magazinelor de muzica este reprezentat de trupele sau de albumele mai putin cunoscute publicului larg, care nu sunt promovate pe radio sau de posturile TV. Este vorba despre produse adresate unui public nisat. Fie ca vorbim de un stil de muzica special sau de un band underground, piesele lor ajung foarte greu la publicul larg, motiv pentru care acestea nu se gasesc nici online. In aceasta situatie, optiunea pe care fanii o au este sa achizitioneze albumele din magazinele de muzica online sau fizice.

Desi aceste CD-uri cu muzica pot avea un pret mai mare, fiind destul de nisate, intr-un numar mic de exemplare sau apartinand unor vedete consacrate (in aceasta situatie, colectionarii sunt cei care manifesta un interes pentru albumele lor), magazinele de muzica detin o gama larga de produse, adaptate tuturor stilurilor si preferintelor. Astfel, poti sa gasesti si CD-uri cu muzica ieftine pe https://www.nicherecords.ro/pe care le poti achizitiona daca vrei sa ii faci un cadou unui prieten, fan al unei anumite trupe, spre exemplu.
Desi ar parea destul de greu de crezut, CD-urile cu muzica clasica sunt destul de cautate. Si nu doar de oamenii trecuti de o anumita varsta. Este vorba despre colectionari dispusi sa plateasca chiar si 500 lei pentru un concert de muzica clasica. Iar daca vei ajunge intr-un magazin de muzica si vei gasi un astfel de CD, poti ca macar din curiozitate sa incerci sa il gasesti pe Internet. Vei avea zero rezultate pentru multe dintre ele. Iar din acest punct de vedere este de inteles de ce colectionarii sunt dispusi sa plateasca astfel de sume pentru un CD cu muzica clasica. Si este meritul magazinelor care reusesc sa aduca astfel de opere in gama lor de produse.
Desi pare greu sa supravietuiesti intr-o lume in care pirateria muzicala este imposibil de oprit, magazinele de muzica ofera produse nisate, produse de colectie si o alternativa demna de luat in calcul atunci cand vrem sa facem un cadou special cuiva. Pentru ca muzica a fost si ramane mereu apreciata in viata fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *