Groaza colegei mele a disparut

Colega mea de serviciu este draguta, dar firava ca o copilita si cu un psihic fragilizat de gelozia ucigatoare a sotului. Uneori problemele apar si la serviciu si acasa, iar ea simte ca nu mai poate sa duca totul pe umerii slabi.
Anul trecut i s-a imbolnavit tatal foarte tare si a inceput sa imi impartaseaca motivele groazei care a cuprins-o:
-i-ar veni teribil de greu sa stie ca tatal a murit, mai ales ca din pensia lui, in fiecare luna ii ofera un ajutor financiar substantial. Tatal este cel care a ajutat-o la teme (in special la matematica) in vremea scolii, tot el a sustinut-o sa mearga la o facultate buna. Si pe mama o iubeste la fel de mult si se gandeste, cum se va descurca ea singura.
-isi aminteste cum in copilarie, un var a fost obligat sa il barbiereasca pe bunicul gasit mort, desi acestuia ii era si teama si mila de batran. Argumentul celor din familie: „Doar nu vrei sa-l barbiereasca vreo femeie din familie? Doar nu vrei sa aducem strainii sa il spele si sa-l imbrace?” Sarmanul baiat s-a ocupat de toate, dar a zacut dupa aceea o luna. Acum se temea ca intr-o zi, neavand cine sa o ajute cu exceptia familiei (frati nu are, asta inseamna ca numai sotul va fi alaturi de ea, fiindca nu vrea sa implice fetitele fiind foarte mici) va fi nevoita sa isi imbrace tatal decedat, sa il aseze in sicriu sa puna mana pe trupul sau lipsit de viata de zeci de ori.
Avand in vedere starea ei, era indreptatita sa se teama, fiindca si pentru o persoana curajoasa, sa se ocupe de trupul neinsufletit al unei persoane dragi si apropiate nu este deloc usor!
Atunci mi-am amintit cum de organizarea ceremoniei de inhumare a vecinei mele, adica de: pregatirea actelor si a trupului, de transport si parastas s-au ocupat adevarati profesionisti in domeniu ce ofera servicii funerare Sector 5.
Cum a murit vecina, apartinatorii i-au sunat pe cei de la firma, iar acestia au venit de urgenta si au luat-o. Era noaptea, tarziu, dar ei lucreaza neintrerupt si se mobilizeaza de urgenta. Nu a fost nevoie sa puna mana cei din familie pe mort, sa il spele sau sa il imbrace, nici sa cheme pe cineva din vecini. Totul s-a petrecut discret si elegant. In seara urmatoare ne-am dus la priveghi, la capela lor privata si totul era asezat cu lux, iar ea parea ca doarme si ne zambeste in somn multumita. Masina funerarea care a venit sa o ridice si sa o duca la cimitir stralucea de curata ce era si era dotata si cu frig, fiind foarte cald afara. Cu pastrarea sicriului in astfel de conditii si cu o imbalsamare de calitate, nu au fost probleme.
Asta i-am povestit colegei mele, iar astazi am discutat despre ajutorul pe care l-a primit ea la moartea tatalui din partea acestor profesionisti.
Cu recunostinta in glas mi-a spus ca nu are cuvinte sa isi exprime intreaga multumire, fiindca i-a fost groaza de acesta perioada, dar cu ajutorul lor a trecut cu brio peste teribila incercare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *