Ușa de exterior a casei tale – modul perfect de a îmbina eficiența cu aspectul estetic

Ușa exterioară a unei case spune multe despre cine locuiește înăuntru. Alegerea unei uși de exterior care să se potrivească stilului locuinței tale va fi un mare plus din punct de vedere estetic, dar demersul nu este deloc unul simplu. Deoarece ușa de la intare are capacitatea de îmbunătăți semnificativ valoarea casei (sau, din contră, să o diminueaze) prin beneficii precum siguranță sporită, înlocuirea acesteia este mereu consideartă un proiect de mare valoare pentru proprietarii de imobile.

Conform specialiștilor în imobiliare, înlocuirea ușii de exterior este un proiect foarte util, deoarece aportul la valoarea imobilului depășește cu mult costurile. Dar găsirea unei uși frontale care să rămână în bugetul tău, dar care să și întrunească acele condiții de care ai nevoie nu este atât de simplu. Iată câteva  sfaturi care să te ajute să alegi ușa perfectă pentru casa ta.

Determină bugetul

La fel ca în cazul oricărui alt proiect, determinarea bugetului este unul dintre cele mai importante aspecte. Se întâmplă frecvent ca activitățile de îmbunătățire a casei să depășească socotelile prealabile, fie din cauza întârzierilor, fie din cauza faptului că nu ai prevăzut toate costurile. Pentru ca proiectele tale de îmbunătățire a locuinței să fie este considerate o investiție în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să se reflecte în rezultat planificarea atentă a detaliilor și deciziile calculate. Există, totuși, câteva lucruri după care să te orientezi atunci când stabilești costurile ușii tale:

  • Costurile inițiale față de beneficiile pe termen lung
  • Durată de viață utilă estimată
  • Cerințele de întreținere
  • Eficiența energetică
  • Caracteristici suplimentare
  • Costurile prefinisate sau ulterioare în ceea ce privește vopsirea
  • Necesitatea remodelării elementelor adiacente (perete, sonerie etc.)

Alegerea unei uși care să fie frumoasă și eficientă, fără să plătești mai mult pe termen lung, este scenariul ideal. De exemplu, unele uși eficiente din punct de vedere energetic pot costa mai mult, dar în timp acest lucru se poate concretiza în economii la facturi. Cu o ușă de bună calitate, așa cum sunt cele oferite de Rom Decor, vei evita costurile ridicate atât în întreținrea lor, cât și în ceea ce privește costurile la energie termică ale casei.

Materialele contează

Materialul din care este fabricată ușă va afecta în mod direct performanțele sale – inclusiv durabilitatea, întreținerea și aspectul. Alegerea materialului va determina, de asemenea, și prețul ușii, deci este important să ai în vedere acest lucru. Cele mai multe uși vor fi din lemn, oțel sau fibră de sticlă.

Lemn

Frumusețea naturală a ușilor autentice din lemn oferă un aspect clasic, elegant, de efect. Există multe stiluri și opțiuni de personalizare disponibile, începând de la tipul de lemn utilizat până la adăugarea de sticlă decorativă sau de alte elemente ornamentale. Ușile din lemn sunt frumoase și naturale, dar trebuie reținut că acestea sunt de obicei mai scumpe decât ușile din alte materiale.

Oţel

O ușă din oțel este de obicei mai accesibilă din punctul de vedere al prețului decât cele confecționate din alte materiale. Ușile premium din oțel sunt extrem de rezistente – nu se vor deforma și nu vor fi sparte. Cele mai multe uși din oțel au o suprafață netedă, astfel încât personalizarea se limitează la designul panourilor și culoarea vopselei. Ușile din oțel pot include un miez izolat, care ajută la eficiența energetică.

Fibra de sticla

Acest tip de ușă prezintă aspectul realist al lemnului colorat, precum și o suprafață netedă a panourilor dacă se optează pentru vopsirea acestora. Fibra de sticlă este deosebit de eficientă din punct de vedere energetic, durabilă și ușor de întreținut.

Uși de exterior care să scoată în evidență stilul casei tale – doar de la Rom Decor

Rom Decor este o companie românească specilizată în comercializarea ușilor de cea mai bună calitate, atât pentru exterior, cât și pentru interior. Rom Decor oferă servicii premium, punând la dispoziția ta uși de cea mai bună calitate din punctu de vedere al metarialelor utilizate și ale finisajelor, completat de montajul efectuat de specialiști. Descoperă oferta Rom Decor și vei fi impresionat de varietatea bogată de produse și de calitatea de top a acestora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *