Citesti sau nu un horoscop zilnic?

Am si eu o curiozitate: cati dintre noi citim un horoscop zilnic? Si daca da, atunci de ce il citim? Il citim, oare, doar din curiozitate, pentru ca asa ne este firea, il citim pentru ca suntem convinsi ca ceea ce spune acolo se va adeveri (iar faptul ca avem parte de previziuni din viitor ne incita putin) sau il citim pentru ca vrem sa ne amuzam de ce ‘’baliverne’’ mai nascocesc unii? Poate ca raspunsul este diferit, in functie de fiecare in parte (ca poate toti citim sau nu horoscopul, din motive doar de noi stiute), cert este ca multi il citesc, dar nu stiu exact ce este horoscopul.
Daca nu stiati, horoscopul este o previziune astrologica pentru o anumita perioada de timp, ce se realizeaza in urma unor analize a planetelor. De asemenea, fiecare horoscop zilnic pe care il citim este o previziune generala. Daca dorim o previziune individualizata, este necesara analiza astrogramei natale, suprapusa peste astrograma zilei respective. Pentru a intelege cum ne influenteaza zodiile, pe fiecare in parte, trebuie sa intelegem ca miscarile planetelor au directa legatura cu acestea, iar dispozitia noastra este, la randul ei, influentata de aceste elemente. Astrologia este pseudo-stiinta care necesita o studiere amanuntita si migaloasa, pe care doar astrologii sunt in masura sa o faca si sa o inteleaga – ca sa poata sa transmita informatia mai departe.
Revenind la intrebarea: de ce citesc unii oameni un horoscop zilnic? Probabil ca raspunsurile sunt variate si tot astrologia ni se ofera – sau cel putin asa tind sa cred: majoritatea persoanelor, care isi citesc zilnic horoscopul, il citesc deoarece informatiile ii vor ajuta sa isi organizeze mult mai bine ziua (acest lucru este valabil pentru impatimitii adevarati ai zodiacului). Acestia sunt convinsi ca, daca afla vesti despre cum va fi ziua lor, vor stii mai bine sa isi gestioneze activitatile de peste zi, vor evita situatii neplacute sau vor fi mai prudenti, ferindu-se de mici accidente ce se pot ivi.
Pe de alta parte, exista si multe persoane care sunt interesate de horoscop, doar din prisma compatibilitatilor dintre zodii. Oricat de ciudat ar parea, acesta este adevarul – oamenii sunt foarte interesati de compatibilitatea dintre zodii, deoarece isi doresc relatii stabile, de lunga durata, in care ambii parteneri sa aiba puncte comune, sa fie pe aceeasi lungime de unda. Si chiar sunt foarte multe relatii care s-au legat si au rezistat de-a lungul timpului, tocmai datorita acestui amanunt – banal pentru unii, totul pentru altii (tine doar de modul in care crezi intr-un anumit lucru si de cat de mult ti-l doresti).
Eu recunosc: citesc horoscopul din curiozitate, deoarece mai mult interes imi starnesc zodiile si caracteristicile lor individuale. Ma fascineaza si compatibilitatea dintre zodii si o studiez foarte des. Imi place sa citesc carti de astrologie, carti despre zodiac, numerologie. Zodiile m-au fascinat de mic copil, iar acest lucru nu s-a schimbat nici pana in prezent. Singurul meu regret este ca nu am urmat o cariera in astrologie, doarece asa as fi fost mereu aproape de carti pe aceasta tema, as fi fost mult mai aproape de informatiile care imi plac si care mereu mi-au starnit curiozitatea, totul pentru a putea sa transmit, mai departe, aceste informatii catre alte persoane.
Cu toate astea, continui sa fac ce imi place si citesc toate cartile despre horoscop. Este pasiunea mea si nu ma voi plictisi niciodata de ea. In plus, zodiacul a fost cel care m-a facut sa ma descopar mai bine, ca fiinta si caracter, ca sa imi inteleg mai bine emotiile si trairile. Asa mi-a fost mai usor sa imi construiesc caracterul puternic pe care il am astazi.
Voi cititi horoscopul?

2 comentarii la „Citesti sau nu un horoscop zilnic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *