Coltul meu de relaxare, cu o carte in brate!

Va spuneam candva ca am descoperit cititul destul de tarziu. Ca in copilarie, preferam sa fac altceva in timpul liber nu sa stau sa citesc. Totusi trebuie sa iti ca regret acest lucru. Pentru ca, cu fiecare carte realizez ca am pierdut lucruri pretioase.

Pentru mine, fiecare carte inceputa, inseamna o noua aventura inceputa. O teleportare intr-o lume noua, intr-un alt colt de lume, intr-o noua epoca, transpunadu-ma intr-un alt persoanj. Cu fiecare pagina citita, ajung acolo, in centrul actiunii. Sufar, rad ma sperii cu fiecare personaj princial, din fiecare carte pe care o citesc.

Iti spun toate astea, pentru ca zilele trecute am facut ceva rau.  Eram acasa, impreuna cu fetita mea, ma prinsese actiunea si eram cu „ascunsa sub masa” cu Hariet Manners, persoanjul principal din cartea pe care in acel moment o citeam, cand fetita mea vine intr-un suflet ca ei ii este sete. Desi are patru ani, aproape, se alinta si nu se duce sa bea apa din bucatarie singura. Am mers cu ea sa bea apa. M-am intors la cartea mea, si povestea se repeta. Ma enervez inchid cartea si ma dedic cu totul ei, pana ajunge sotul meu acasa. Atunci mi-am luat cartea si m-am dus in baie.

Am incuiat usa si pana nu am terminat cartea nu am iesit de acolo. Asa mi-am dat seama ca imi trebuie un colt al meu, un loc special de citit, un loc unde sa ma pot relaxa in voie. M-am uitat pe internet si am gasit o multime de surse de inspiratie. Am gasit un Favi.ro un loc cu fotolii de relaxare, unde am gasit cel mai interesant si mai relaxant fotoliu.

Pentru ca stiu foarte bine, ca fotoliu este cel mai important, am ales Fotoliu Karup, pentru ca mi se pare cel mai potrivit pentru o astfel de camera. M-am gandit ca trebuie sa stai comod. M-am gandit la doua astfel de fotolii, si inca doua asa.  Nu m-as ascunde de Maya niciodata, si pentru ea as alege doua fotolii putin altfel. Imi doresc s-o vad cu cartea in brate. Sa stam impreuna la relaxare, si sa se viseze alaturi de Mary Poppins, aceasta este prima carte pe care eu am citit-o.

Pe langa cele patru fotolii, imi doresc lampi, pentru ca o camera va fi relaxanta atunci, cand lumina va fi la ea acasa, nu doar lumina artificiala, ci si lumina naturala. Draperii rosii, dar acel material gros, prin care trece lumina cu greu. Rosii pentru ca doar asa poti fi alaturi de fiecare personaj feminin, intr-un moment de romantism.

M-am imaginat patru veioze cu picioar, pentru ca le-as pune in fiecare colt. Pentru intimitate, si pentru ca doar asa totul ar fi pregatit pentru citit. Punem o masuta in mijloc, orice actiune plina de suspans merge mai bine cu o cana de cafea.  Si pentru a acoperi parchetul…as alege un covor alb cu roz, o floare.

In acest colt minunat m-as putea pierde printre randuri. M-as putea transpune in fiecare personaj principal si l-as tine de mana, la cele mai dificile, si voi lacrima de fericire. Desi am ajuns sa ma ascund in baie de fetita mea, pentru a citi o carte, intr-un colt al meu as primi-o.  As dota coltul cu produse care sa ii distraga atentia, si i-as prezenta personajele din povestile pentru copii.

Fiecare are un loc in care ii place sa citeasca, fie la plaja, in gradina printre copacii infloriti, intr-un fotoliu confortabil sau in orice alt loc care poti sa te pierzi printre randurile scriitorului tau preferat.

5 comentarii la „Coltul meu de relaxare, cu o carte in brate!

  1. Si pentru mine cititul este o pasiune. De foarte multe ori, mă prinde ora 2 noaptea cu cartea in mână, pentru că îmi este imposibil să o las…trebuie să citesc și capitolul următor 😜 Îmi place fotoliul pe care l-ai ales, ar arăta perfect în sufrageria mea!

  2. Foarte frumos ti-ai prezentat coltisorul de relaxare!! 😘 Si mie imi place mult sa citesc si sa stau confortabil pe un fotoliu sau pe un pat in timp ce am in jur decoratiuni frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *