Paste con crimini

Nu stiu daca stii deja, dar acum multi ani mi-am incercat norocul ca ajutor de bucatar. Din pacate nu totul este asa cum pare din exterior si ajungi astfel sa lucrezi ore multe, enorm de multe, pe un salariu de nimic. Totusi este o experienta din care am invatat multe lucruri. In primul rand am invatat sa fac cele mai interesante, retete de paste.

Azi, vreau sa iti prezint reteta de paste con crimini. Paste cu sos alb, piept de pui, ciuperci, ceapa si altele. Hai sa incepem.

  • Paste ( de care vrei tu – eu folosesc penne )
  • Piept de pui
  • Ceapa
  • Ciuperci
  • Samantana de gatit
  • Sare si piper – dupa gust

Cum le pregatim?

Punem pastele la fiert (asa cum scrie pe ambalaj). Pieptul de pui este taiat fasii, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase, suficient cat sa se poata prajii rapid. Tai ciupercile in patru (in functie de marimea lor), iar ceapa o tai subtire si o pui la calit pana devine aurie.

Dupa ca toate s-au prajit si pastele s-au fiert, pui toate ingredientele intr-o tigaie sau intr-o oala mai mare – in functie de cantitatea de paste folosita. Nu iti pot da cantitatile, pentru ca eu nu le fac niciodata la gramaj, ci pur si simplu le fac cat consider ca mananca familia mea.

Sa revenim la retete paste: ma gandesc serios sa denumesc o categorie retete paste, pentru ca pastele, sunt preferatele mele.

Peste toate ingredientele turnam smantana de gatit – te sfatuiesc sa alegi una cu o concentratie destul de ridicata de grasime pentru ca astfel totul va avea un gust mult mai bogat. Dupa ce totul a dat putin in clocot, poti adauga sare si piper sau orice tip de condiment pe care-l preferi.

Am uitat sa adaug pe lista parmesan-ul. De fapt nu cred ca am uitat, ci pot spune ca aceste paste sunt delicioase si fara parmesan. Eu una le ador si familia mea la fel.

Nu stiu daca vei incerca vreodata aceasta reteta, dar te sfatuiesc sa cauti retete de paste pe internet pentru ca vei gasi multe moduri in care poti prepara pastele. Totusi te sfatuiesc sa alegi paste de calitate pentru reusita retetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.